Ga in 2022 voor het beste onderwijs met Microsoft

Microsoft en partners over digitalisering in het onderwijs

Microsoft heeft de missie om alle leerlingen en studenten de mogelijkheid te bieden meer te bereiken. Centraal in deze missie staat het creëren van meeslepende en allesomvattende leerervaringen, die inspireren om een leven lang te blijven leren. Dit doen zij door middel van slimme technologie, samen met verschillende partners. Met effectieve onderwijshulpmiddelen, betaalbare en veilige apparaten en professionaliseringsmogelijkheden. Zodat docenten inclusieve onderwijsomgevingen kunnen inrichten, waarin leerlingen en studenten kunnen leren waar ze maar willen.

Op deze pagina delen Microsoft en een aantal partners hun kennis over belangrijke thema’s met betrekking tot digitalisering in het onderwijs. We noemen het Teamwork 365. De thema’s zijn:

  • Haal meer uit digitaal lesgeven
  • Digitale vaardigheden in de praktijk
  • Inclusiviteit: toegankelijk onderwijs voor iedereen
  • Belang van security & privacy voor scholen

Haal meer uit digitaal lesgeven

Hoe verzorg je als docent een les op afstand met Teams? Wat moeten onderwijsinstellingen doen om hybride leren en werken te faciliteren voor leerlingen? Ontdek de oplossingen van Microsoft voor digitaal lesgeven.

Dagmar Lens (Microsoft Nederland): Hoe richt je de school van de toekomst in?

Onderwerpen als innovatie, digitalisering en technologie staan hoog op de onderwijsagenda. De ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn voor onderwijsorganisaties niet altijd even makkelijk te implementeren. Microsoft helpt scholen te innoveren. Wat is hun visie op modern onderwijs?

5 Tips voor een soepele les in Microsoft Teams

Haal meer uit jouw digitale les in Microsoft Teams. Experts delen tips en ervaringen zodat je het maximale haalt uit Teams en bijbehorende applicaties. Deze blog is speciaal voor docenten.

Ontdek de veelzijdige Surface Laptop Go

In dit artikel maak je kennis met de nieuwe Surface Laptop Go. Een snelle en veelzijdige laptop die digitaal samenwerken bevordert in deze tijd van hybride onderwijs.


Ontdek Windows 11: beter dan ooit tevoren

Windows 11 is de meest inclusieve Windows-versie ooit, met uitgebreidere toegang en meer ingebouwde leertools en gebruikersopties dan in andere versies. Hierdoor hebben leerlingen onafhankelijk toegang tot materialen en kunnen leerkrachten het onderwijs voor ieder kind personaliseren, ongeacht het niveau of de leervoorkeur. Wil je het zelf ervaren en is jouw school klant van SLBdiensten? Klik dan op de button.


Digitale vaardigheden in de praktijk

Beschikken over de (juiste) digitale vaardigheden is van groot belang voor het hedendaagse onderwijs. Er wordt veel gevraagd van docenten en leerlingen nu hybride leren en – samenwerken voor scholen de norm is. Microsoft ondersteunt het onderwijs in het ontwikkelen van digitale vaardigheden en het curriculum. Bekijk praktijkverhalen en krijg advies van experts over de situatie van jouw school.

Zo maak je leerlingen digitaal vaardig: haal meer uit Office 365 en Teams!

Of het nu gaat om een presentatie in PowerPoint, een verslag in Word of aantekeningen in OneNote; als leerling kan je Office 365 bijna niet meer wegdenken. En de applicaties zitten ook vol handige functionaliteiten, die je waarschijnlijk nog niet kent! We zetten in dit artikel slimme Office 365 tips op een rij voor leerlingen. Daarnaast gaan we…

Didactisch digitaal lesgeven: het verhaal van Edutrainers en OPSPOOR

Digitale vaardigheden zijn lang een onderbelicht onderwerp. Veel leraren hebben technologie de afgelopen tijd zelf eigen gemaakt. Maar het draait niet alleen om het organiseren van een Microsoft Teams-vergadering. De uitdaging is juist om dit didactisch toe te passen. Hoe pak je dat aan? In deze blog delen we het verhaal van Edutrainers en OPSPOOR.

Microsoft Learn Educator Center voor onderwijsprofessionals

Het Microsoft Learn Educator Center is speciaal ontwikkeld voor onderwijsprofessionals. Ga dieper in op leren met interactieve lessen, verdien professionele ontwikkeluren, verkrijg certificeringen en zoek programma’s die je helpen jouw doelen te bereiken.


Inclusiviteit: toegankelijk onderwijs voor iedereen

Onderwijs draait maar om één ding: het ontwikkelen en tot bloei laten komen van individuen. Dat is iets waar niet alleen de gemiddelde leerling recht op heeft, maar ook leerlingen die met extra uitdagingen kampen. Microsoft geeft daarom veel aandacht aan apparaten en tools die het onderwijs inclusiever maken.

Uit de praktijk: The British School werkt met technologie aan beter onderwijs

The British School in the Netherlands is een internationale school voor scholieren tussen de 3 en 18 jaar. Met behulp van technologie wil de instelling de beste kwaliteit onderwijs leveren. De juiste devices spelen daarbij een belangrijke rol.

Onderwijslaptops met korting? Neem deel aan dit unieke programma van Microsoft!

De behoefte aan laptops en andere devices binnen het onderwijs is groot. Met als missie: iedere leerlingen en docent in staat stellen om meer te bereiken, heeft Microsoft nu een uniek programma opgezet.


Belang van security & privacy voor scholen

Een veilige en betrouwbare online schoolomgeving is belangrijk voor iedereen. Hoe ga je als onderwijsinstelling om met privacy gevoelige data van leerlingen? Experts geven tips en delen ervaringen over security & privacy binnen Microsoft 365.

Veilig digitaal leren? Drie security tips van Microsoft

Online privacy heeft een sterke link met digitale veiligheid. Daarom gingen we in gesprek met iemand die alles weet over dit belangrijke onderwerp. Bekijk de tips van deze expert en beveilig applicaties van jouw onderwijsinstelling.

Microsoft ziet privacy als fundamenteel mensenrecht

Microsoft zet zich in door producten, informatie en besturingselementen te leveren, zodat organisaties zelf kunnen kiezen hoe persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt.

Jouw onderwijscloud kan niet zonder back-up

Onderwijs is steeds vaker online, waardoor de hoeveelheid data van onderwijsinstellingen explosief toeneemt. Hoe zorg je dat je je gegevens veilig bewaart en back-upt zodat je klaar bent voor het geval dat?


Meer artikelen over Teamwork365 op Breens.nl