Home Thema's Beveiliging en privacy Belang privacybescherming neemt tijdens pandemie toe
Beveiliging en privacy

Belang privacybescherming neemt tijdens pandemie toe

data privacy
Achtergrond

Het belang van privacybescherming is tijdens de pandemie toegenomen. Bedrijven die goede privacymaatregelen nemen genieten daarvan steeds meer voordelen. Dat blijkt uit de 2021 Data Privacy Benchmark Study van Cisco, de vierde jaarlijkse editie van het onderzoek naar hoe bedrijven wereldwijd met privacy omgaan. Het onafhankelijke, geanonimiseerde onderzoek analyseerde de antwoorden van 4.400 beveiligings- en privacyprofessionals in 25 landen.

Belangrijke bevindingen uit het rapport zijn:

 • Privacy is veel meer dan alleen een compliance-kwestie, aangezien bedrijven het nu zien als een fundamenteel mensenrecht en een bedrijfskritische prioriteit voor het management.
  • 60 procent van de organisaties zegt niet voorbereid te zijn geweest op de privacy- en beveiligingseisen die het thuiswerken met zich meebrengt.
  • 93 procent van de organisaties heeft het eigen privacy-team ingeschakeld om hen te helpen bij deze uitdagingen.
  • 87 procent van de consumenten is bezorgd over de privacybescherming van de tools die zij gebruiken voor het thuiswerken.
  • 90 procent van de organisaties rapporteert nu meetgegevens over privacy aan hun directie en raad van bestuur.
 • Er is een duidelijke verschuiving in de markt naar het standaardiseren van privacy als een absolute vereiste bij het digitaliseren en het verder brengen van bedrijfsdoelstellingen.
  • Meer dan 140 jurisdicties hebben nu privacywetten aangenomen, en bijna 80% van de respondenten vindt dat deze wetten een positieve impact hebben.
 • De meeste mensen hebben geen bezwaar dat gezondheidsinformatie wordt gedeeld met het oog op de veiligheid op de werkplek en de bestrijding van pandemieën, maar voelen zich ongemakkelijk bij ander gebruik, bijvoorbeeld voor onderzoek.
  • 57 procent is voorstander van het gebruik van gegevens door werkgevers om de werkplek veiliger te maken, terwijl minder dan de helft voorstander is van het volgen van hun locatie, het traceren van hun contacten, het openbaar maken van informatie over besmette personen en het gebruik van individuele informatie voor onderzoek.
 • Privacy en het bredere cybersecurityecosysteem zullen een sleutelrol spelen op weg naar economische groei en het herstellen van de coronapandemie.
  • Het herstel van de pandemie zal een reeks privacyuitdagingen met zich meebrengen. Het moet duidelijk worden hoe overheden, bedrijven en burgers persoonsgegevens verzamelen, beheren en beschermen en er moet een balans worden gevonden tussen individuele rechten en het algemeen belang.
 • Investeringen in privacy blijven aantrekkelijk: 75 procent van de organisaties ziet een aanzienlijke zakelijke waarde in termen van het beperken van securityverliezen, meer flexibiliteit en innovatie, verbeterde operationele efficiëntie en meer klantenloyaliteit en -vertrouwen.
  • Meer dan een derde van de organisaties krijgt voordelen die minstens twee keer zo groot zijn als hun investering.

Lees hier het nieuwsbericht van ChannelConnect over de 2021 Data Privacy Benchmark Study van Cisco.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl