Home Thema's Beveiliging en privacy Competitie ESET x HackShield helpt kinderen bovenbouw basisschool bij cyberveiligheid
Beveiliging en privacy

Competitie ESET x HackShield helpt kinderen bovenbouw basisschool bij cyberveiligheid

cyberveiligheid
Nieuws

Het cybersecuritybedrijf ESET en de gratis en reclamevrij game HackShield zijn een partnership aangegaan. Beide partijen hebben als missie om te bouwen aan een veilige online generatie. Ter gelegenheid van de samenwerking lanceren ze de exclusieve ESET x HackShield competitie.

De ESET x HackShield competitie is bedoeld voor de kinderen van partners, klanten en ESET-medewerkers. De competitie bestaat uit drie delen die in november, december en januari gehouden worden. Kinderen kunnen alleen of met hun hele klas meespelen en fraaie prijzen winnen, waaronder een Nintendo Switch. Aan het einde van de competitie zal ESET een online evenement houden om te kijken wat de kinderen geleerd hebben van de HackShield-game.

HackShield

HackShield is een gratis en reclamevrije game die Nederlandse kinderen tussen de acht en twaalf jaar via een toegankelijke online gamewereld met uiteenlopende uitdagingen van alles leert over veilig internetten, hackers en het herkennen én voorkomen van digitale gevaren. Kinderen die de basistraining hebben afgerond, mogen zich officieel een Cyber Agent noemen. Zij kunnen via aanvullende uitdagingen hun omgeving wat leren over cyberveiligheid en zo extra punten verdienen en beloningen in het echte leven ontvangen. HackShield is in 2018 opgericht door Flavour en KraBé Academy en heeft inmiddels al meer dan 34 duizend Cyber Agents opgeleid. Het aantal spelers ligt met ruim 80 duizend kinderen nog een stuk hoger.

Gemeenten

Een goede game is de basis, maar de populariteit van HackShield is ook te verklaren door de effecten in het echte leven. Gemeenten kunnen zich bij HackShield aansluiten door aan te geven dat ze op zoek zijn naar Cyber Agents. Zo kan een gemeente Cyber Agents in het zonnetje zetten via een erelijst, een ontmoeting met de lokale politie en zelfs een huldiging door de burgemeester. Onder meer Haarlem, Alkmaar, Heemstede en Schagen hebben op deze manier al Cyber Agents bedankt voor hun inspanningen om hun omgeving veiliger te maken. Kinderen voelen zich op die manier echt helden. Op moment van publicatie zijn er 43 gemeenten aangesloten bij HackShield en dat worden er in rap tempo meer.

Nieuwe levels

In samenwerking met partners en een kleine groep Cyber Agents ontwikkelt het team van HackShield ook nieuwe levels om de game actueel en uitdagend te houden. De enkele tientallen kinderen die het spel al hebben uitgespeeld, kunnen via een gesloten bèta de zogeheten Level Maker testen. Deze bijzondere functie voegt een hele nieuwe dimensie toe aan HackShield. Kinderen kunnen eigen levels bouwen via een eenvoudige vorm van visueel programmeren.

HackShield overlegt daarnaast met kennisinstanties als TNO om wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen in de game te verwerken en laat ethische hackers het platform doorgronden om de cybersecurity voortdurend te verbeteren. Specialisten van ESET gaan hierbij helpen.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Verras de student met een persoonlijke leerroute