Home Thema's Beveiliging en privacy Nut en noodzaak van lopende initiatieven tegen cyberdreigingen in het onderwijs
Beveiliging en privacy

Nut en noodzaak van lopende initiatieven tegen cyberdreigingen in het onderwijs

Achtergrond

Meerdere incidenten hebben geleid tot bezorgdheid over de kwetsbaarheid van de onderwijs- en onderzoeksector voor cyberdreigingen. Om dit probleem aan te pakken zijn er vanuit verschillende hoeken initiatieven gelanceerd. Vanuit de overheid en door de onderwijsinstellingen zelf. Ervaringsdeskundigen Maikle Austin en Mathijs Hummel bespreken in deze aflevering van Breens LIVE! een aantal van deze initiatieven en in welke mate ze bijdragen aan het weerbaarder maken van het onderwijs.

Maikle Austin heeft jarenlange ervaring met IT Security vanuit de praktijk bij ondernemingen en het onderwijs. Tegenwoordig is hij verbonden als docent aan het ROC van Amsterdam | Flevoland. Mathijs Hummel werkt al jaren aan cybersecurity en is oprichter en directeur van Waker Cyber Security uit Groningen. Zij bedienen een breed pallet van klanten bij de overheid, in het onderwijs en in het bedrijfsleven.

Beluister de hele aflevering met Maikle Austin en Mathijs Hummel.

Breens LIVE!

In het programma ‘Breens LIVE!’ op New Business Radio gaan Robert van den Ham en zijn co-host Charles Stork elke maand in gesprek met ervaringsdeskundigen over innovatie en digitalisering in het onderwijs van morgen. ‘Breens LIVE!’ wordt elke derde vrijdag van de maand tussen 11.00 en 12.00 uur uitgezonden op New Business Radio. Achteraf is het als podcast te beluisteren via Breens.nl en op de bekende podcastkanalen.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics