Home Thema's Beveiliging en privacy Onbevreesd internet verkennen met tool voor contentfiltering
Beveiliging en privacy

Onbevreesd internet verkennen met tool voor contentfiltering

Nieuws

Jamf, een bedrijf dat bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstellingen helpt succesvol te zijn met Apple, heeft Jamf Safe Internet geïntroduceerd. Het is een uitgebreide tool voor contentfiltering, geoptimaliseerd voor het onderwijs en geïntegreerd met de oplossing voor mobiel servicebeheer, Jamf School. De tool beschermt daarmee studenten en gebruikers.

Volgens Jamf moet het internet een plek zijn waar studenten met vertrouwen kunnen leren; waar ze zich veilig kunnen ontwikkelen en hun interesses verkennen. Studenten brengen nu bijna twee keer zoveel tijd online door dan ooit het geval was. Dat betekent dat digitale veiligheid steeds harder nodig is om cyberaanvallen af te wenden en te voorkomen dat studenten toegang krijgen tot onveilige inhoud. Jamf Safe Internet omvat Jamf Data Policy en Jamf Threat Defense, en is een oplossing voor het filteren van educatieve content. Met deze speciaal voor Apple ontwikkelde tool kunnen studenten onbevreesd het internet verkennen.

Waarom Jamf Safe Internet?

Jamf Safe Internet is ontworpen om scholen te helpen met het beschermen van minderjarigen tegen schadelijke inhoud op het internet. De tool zorgt voor afdwinging van het beleid voor aanvaardbaar gebruik, zonder afbreuk te doen aan de leerervaring die Apple devices bieden. Jamf combineert hiervoor hoogwaardige bescherming tegen netwerkbedreigingen met een uitgebreide database voor contentfiltering om onveilige content en kwaadaardige aanvallen (denk aan malware of phishing) te blokkeren, zodat studenten op elke plek veilig kunnen leren. De tool is voor elke klas aan te passen en heeft een breed scala aan categorieën om te blokkeren. Ook kunnen scholen sites beperken die veel bandbreedte nodig hebben of geen productieve content bieden.

Privacybescherming

Omdat Jamf vindt dat het recht op privacy ook voor kinderen en studenten geldt, heeft Jamf gekozen voor een tool die enerzijds met een privacyvriendelijke aanpak een veilige internetomgeving aanbiedt aan studenten van alle leeftijden en anderzijs scholen voldoende informatie biedt om studenten op het internet te helpen wanneer dat nodig is.

Jamf heeft zich verplicht tot naleving van alle toepasselijke privacyregels en heeft de Student Privacy Pledge ondertekend, ter bevestiging van de inzet om gegevens van studenten, ouders en leraren op de scholen te beschermen.

Bronnen: Techzine

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics