Home Thema's Beveiliging en privacy VVD: Scholen moeten cyberveiligheid rapporteren
Beveiliging en privacy

VVD: Scholen moeten cyberveiligheid rapporteren

cyberveiligheid
Nieuws

De VVD wil graag dat vo- en mbo-instellingen voortaan hun cyberveiligheid rapporteren in een jaarverslag. Tweede Kamerlid Zohair el Yassini komt met dat voorstel naar aanleiding van een onderzoek van Kantar, waarin staat dat onderwijsinstellingen nog steeds tekortschieten in cyberveiligheid.

“Ik zou willen dat scholen een meetbaar getal verplicht in hun jaarverslag opnemen”, zegt El Yassini tegen het FD. Hij benoemt dat een nulmeting op basis van objectief meetbare informatie daarvoor een goed instrument is. El Yassini denkt dat het rapporteren zorgt voor verbetering in de cyberveiligheid. Scholen kunnen dan beter worden aangesproken wanneer ze te weinig verbetering laten zien.

Scholen zijn kwetsbaar

Uit het onderzoek van Kantar blijkt dat een kwart van de scholen zich kwalificeert als ‘kwetsbaar tot zeer kwetsbaar’ als het gaat om cyberveiligheid. Geert-Jan van der Snoek (directeur van Breens Network en opdrachtgever van het onderzoek) beaamt deze resultaten. “Problemen komen vaak ook niet nadrukkelijk op de tafel van de bestuurder,” zegt Van der Snoek. Ook is er volgens hem te weinig centraal beleid, waardoor bijvoorbeeld individuele docenten zelf voor een bepaald programma kunnen kiezen.

Bron: FD.nl

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Huidig onderwijsbeleid vergroot kansenongelijkheid
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl