Home Thema's Digitaal lesgeven Afstandsonderwijs: een handig overzicht
Digitaal lesgeven

Afstandsonderwijs: een handig overzicht

afstandsonderwijs
How to

Op maandag 14 december 2020 kondigde premier Mark Rutte aan dat Nederland in lockdown gaat in verband met de huidige situatie rondom corona. Voor de onderwijswereld betekent dit dat de scholen voorlopig gesloten blijven. Een gevolg hiervan is dat onderwijsinstellingen weer volledig overgaan op les op afstand en digitaal samenwerken.

Veel scholen hebben (noodzakelijk) al een grote stap gemaakt in het overgaan op afstandsonderwijs. Ook op Breens.nl besteden wij veel aandacht aan onderwerpen als een digitale leeromgeving, les op afstand en digitale tools. Daarnaast blijven de thema’s cybersecurity en privacy een belangrijke rol spelen tijdens de verschuiving naar deze online wereld.

Om een helpende hand te bieden aan zowel docenten, IT-teams en bestuursleden van scholen, vind je hieronder een overzicht van artikelen die praktische tips of juist inspiratie bieden in deze bijzondere tijd. Ook kun je door onze website navigeren aan de hand van verschillende tags. Zoek bijvoorbeeld op afstandsonderwijs, digitaal lesgeven of digitaal veilige omgeving.

Praktische tips voor afstandsonderwijs

Praktijkcases les op afstand

Online veiligheid en privacy

Digitaal toetsen

ICT-infrastructuur op afstand

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Smartphonebeleid vo-scholen op orde, praktijk loopt achter
DUO verwijdert enquête na datalek