Home Thema's Digitaal lesgeven Classroom of the Future verbindt Den Haag en Bonaire
Digitaal lesgeven

Classroom of the Future verbindt Den Haag en Bonaire

Achtergrond

Hoe kun je met de nieuwste digitale technieken les op zeer lange afstand demonstreren en een unieke live online leeromgeving creëren? Dat lieten leerlingen van ROC Mondriaan in Den Haag en van de Scholengemeenschap Unit MBO op Bonaire vrijdagmiddag 25 februari zien tijdens een live Cybersecurity Challenge. Daarbij werd gebruik gemaakt van het onderwijsconcept ‘Classroom of the Future’.

Het onderwijsconcept ‘Classroom of the Future’ is opgezet om het ICT-beroepsonderwijs op Bonaire te versterken en kennis beschikbaar te stellen die voorheen niet toegankelijk was. Er zijn lokalen ingericht met apparatuur om de live verbinding tussen Nederland en Bonaire te realiseren, er wordt online over en weer lesgegeven, samengewerkt tussen studenten in Nederland en Bonaire en overlegd tussen docenten van beide scholen. Ook is er een docent van ROC Mondriaan gedetacheerd naar Bonaire. 

Cisco is samen met Axians verantwoordelijk voor de inrichting van de lokalen in Den Haag en Bonaire. De lokalen zijn, gesponsord vanuit het Digitale Versnelling Nederland-programma, voorzien van Webex video schermen zodat een docent op beide locaties tegelijkertijd les kan geven en docenten kunnen worden getraind.

ROC Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire ondertekenden op 3 december 2021 een samenwerkingsovereenkomst waarin ze afspraken nauw samen te werken om het beroepsonderwijs op Bonaire te versterken. De ondertekening vormde de officiële start van de scholenband, nadat beide scholen al zo’n twee jaar expertise uitwisselden op het terrein van MBO ICT onderwijs en de inhoudelijke begeleiding van mbo-stagiaires uit Bonaire bij Nederlandse bedrijven en instellingen. Het doel is om de samenwerking uit te bouwen in de richting van sectoren techniek, hospitality en zakelijke dienstverlening. 

Bronnen: ROC Mondriaan en Nationale Onderwijsgids.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Zo weet je zeker, dat je veilig mailt (volgens de AVG)
Kabinet pakt regie op digitalisering
Toekomstperspectief op digitaal toetsen en beoordelen