Home Thema's Digitaal lesgeven Maakt jouw school het verschil met technologie?
Digitaal lesgeven

Maakt jouw school het verschil met technologie?

surface
Sponsored

Zo kies je het juiste device voor jouw school.

Veel scholen werken aan hun digitale transformatie. Zo geven zij invulling aan de nieuwe realiteit van hybride onderwijs en bereiden leerlingen voor op 21e eeuwse vaardigheden. AMOS (de Amsterdamse Oecumenische Scholengroep) is er daar een van. In dit artikel laten we zien hoe zij – mede door de keuze voor Surface – meer halen uit digitaal onderwijs. Want het juiste device kiezen voor jouw school is nog niet zo eenvoudig.

Het verlagen van werkdruk en het verbeteren van de onderwijskwaliteit staan voorop bij AMOS. Maar hoe kies je een apparaat dat bijdraagt aan het behalen van deze doelen? En waar moet je rekening mee houden?

Altijd een vaste plek achter het bureau?

Traditioneel geven leraren les achter hun bureau in het klaslokaal Dit is natuurlijk niet helemaal meer van deze tijd, waar digitaal en flexibel werken de norm is geworden. AMOS wilde leerkrachten voorzien van een modern apparaat, om een onafhankelijke manier van werken te stimuleren. Daarnaast moest het device ook geschikt zijn voor Windows-software en gemakkelijk op een docking station zijn te klikken.

De keuze voor Microsoft Surface Pro

In de zoektocht naar een device met deze specificaties en een premium look-and-feel kwam AMOS uit bij de Microsoft Surface Pro. Een licht device, die leerkrachten eenvoudig overal mee naar toe kunnen nemen. Het is daarnaast een hybride 2-in-1 device, een laptop en tablet in één. Een modern apparaat draagt niet alleen bij aan meer productiviteit voor leerkrachten. Ook de IT-afdeling profiteert van apparaten die eenvoudiger te managen en te beheersen zijn. Na de keuze voor het device, was het tijd voor de volgende stap: de uitrol. In één dag tijd kregen leerkrachten hun nieuwe devices uitgereikt en konden ze direct een gebruikerstraining volgen.

De impact op werkdruk, kwaliteit en productiviteit

Inmiddels werkt AMOS met ruim 750 Surface Pro’s. De technologie van Microsoft verlaagt de werkdruk op school en draagt bij aan een betere kwaliteit onderwijs. De uitbraak van COVID-19 heeft de acceptatie van de nieuwe devices en de digitale manier van werken een extra boost gegeven. Zo wordt Microsoft Teams ingezet voor het bespreken van huiswerk en voor dagelijks contact met leerlingen. Ook voor langdurig zieke leerlingen is het een echte uitkomst, om op deze manier toch onderwijs te blijven volgen. Maar denk ook het digitaal nakijken van toetsen door leerkrachten, wat zorgt voor meer productiviteit. AMOS maakt het verschil, mede door technologie.

Hoe maak je de keuze voor jouw school?

Op 24 november 2020 gingen de experts van SLBdiensten en Microsoft Nederland tijdens het webinar ‘Hoe kies je het juiste device voor jouw school’ uitgebreid in op deze vraag. Ook de praktijkervaringen van AMOS kwamen aan bod. Ben jij bezig met device-management binnen jouw school en wil je stappen maken met digitaal onderwijs? Dan kan je hier het webinar terugkijken.

Nando Hendrinks (Leerkracht Basisonderwijs AMOS), Charles Stork (directeur SLBdiensten) en Paul Honout (Business Manager MS Surface).

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Microsoft en SLBdiensten.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl