Home Thema's Digitaal lesgeven Edu-V brengt magazine over digitale leermiddelen uit
Digitaal lesgeven

Edu-V brengt magazine over digitale leermiddelen uit

Edu-V brengt magazine over digitale leermiddelen uit
Nieuws

Edu-V, het programma, waarbinnen scholen en leveranciers in een afsprakenstelsel onderling afspraken maken die de eenvoudige, veilige en betrouwbare toegang tot en gebruik van digitale onderwijsmiddelen regelen voor het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs, heeft de eerste editie van het magazine over digitale leermiddelen ‘Edu-V &’ uitgebracht.

Magazine over digitale leermiddelen

In het voorwoord zegt Anneke Blok, bestuursvoorzitter Edu-V, dat Edu-V met het magazine over digitale leermiddelen ‘Edu-V &’ hoopt scholen te inspireren en ze te laten zien waar de verbindingen gelegd worden én hoe samenwerking vorm krijgt. Volgens Blok kan zo samen gebouwd worden aan de toekomst van het onderwijs én aan een leermiddelenketen die flexibel is én klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Het magazine trapt af met een introductie van Edu-V door Harold Rimmelzwaan, gedelegeerd opdrachtgever Edu-V. Ook gaat een artikel in op hoe Edu-V vorm geeft aan afspraken in de praktijk aan de hand van verschillende situaties op het po, vo en mbo. Bestuurder Hans Wildeboer en rector-bestuurder Kees Versteeg gaan in een ander artikel in op de noodzaak van het afsprakenstelsel. Verder zijn er columns van Marielle Paul, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, en Hedy van der Ende, programmamanager Edu-V.

Thema’s Edu-V

Vragen die in het magazine aan de orde komen zijn onder meer:

  • Hoe kijken docenten en leerlingen aan tegen digitale leermiddelen?
  • Wat kan de onderwijssector beter doen op dit vlak?
  • Hoe helpen de Edu-V afspraken hierbij? Wat zijn de behaalde successen van de Edu-V het afgelopen jaar en wat zijn de plannen voor de toekomst?

Het magazine is hier te downloaden.

Bron: VO-raad.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics