Home Thema's Digitaal lesgeven Eredoctoraat Open Universiteit voor Mark Brown, grondlegger digitaal onderwijs
Digitaal lesgeven

Eredoctoraat Open Universiteit voor Mark Brown, grondlegger digitaal onderwijs

Eredoctoraat Open Universiteit voor Mark Brown grondlegger digitaal onderwijs
Nieuws

De Open Universiteit reikt op 26 september 2024 in Heerlen tijdens de viering van de 40e Dies Natalis van de Open Universiteit een eredoctoraat uit aan prof. dr. Mark Brown, hoogleraar Digital Learning en directeur van het National Observatory for Digital Education in Ierland (Dublin City University). Erepromotor is prof. dr. Rob Martens, hoogleraar Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit.

Verschillende redenen voor eredoctoraat Mark Brown

Brown ontvangt het eredoctoraat omdat:

  • Zijn onderzoek altijd een link heeft met digitalisering.
  • Zijn onderzoek wereldwijd verbonden is met een lokale relevantie.
  • Zijn onderzoek een sterke nadruk legt op innovatie, leven lang ontwikkelen en het transformeren van levens en samenlevingen voor een betere toekomst. 

Rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens van de Open Universiteit verwoordt het als volgt: “Mark Brown kan worden beschouwd als een van de grondleggers van digitaal en afstandsonderwijs. In de afgelopen 25 jaar heeft professor Brown diverse leidende posities gehad bij grote, universiteitsbrede initiatieven op het gebied van digitaal leren en onderwijs. Daarnaast is hij actief geweest in diverse Europese commissies. Zijn voortdurende inspanningen voor onderzoek op het gebied van innovatie van afstandsonderwijs zijn een inspiratie voor de community van de Open Universiteit. Wij zijn zeer dankbaar voor zijn niet aflatende inzet voor een betere toekomst door digitaal onderwijs!”

Erkenning in het buitenland

De inspanningen van Brown worden ook internationaal erkend. Brown is een senior fellow of EDEN (European Distance and E-learning Network) en heeft zitting in de Raad van toezicht van de EADTU (European Association for Distance Teaching Universities). Brown is in 2017 door de Commonwealth of Learning uitgeroepen tot world leader in Open, Online and Distance Learning.

Voor zijn komst naar Dublin was Brown in Nieuw-Zeeland directeur van het National Centre for Teaching and Learning en directeur van de Distance Education and Learning Futures Alliance (DELFA) bij Massey University. In Nieuw-Zeeland ontving hij de National Award for Sustained Excellence in Tertiary Teaching.

Bron: Open Universiteit.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Smartphonebeleid vo-scholen op orde, praktijk loopt achter
DUO verwijdert enquête na datalek