Home Thema's Digitaal lesgeven Google heeft twijfels over de opkomst van hybride werken
Digitaal lesgeven

Google heeft twijfels over de opkomst van hybride werken

Google
Nieuws

Google heeft gemengde gevoelens over de vooruitzichten van hybride werken, waarbij werknemers hun tijd verdelen tussen thuiswerken en op kantoor werken, zo blijkt uit het laatste 10-K rapport van het bedrijf.

Het nieuwe rapport laat zien dat Google nog steeds experimenteert met het hybride werkmodel en dat er verwacht wordt dat het concurrentievermogen en de “corporate culture” hierdoor een klap zullen krijgen.

“Nu we ons voorbereiden om ons personeel in 2021 op meerdere locaties terug naar kantoor te halen, kunnen we te maken krijgen met hogere kosten omdat we onze faciliteiten moeten voorbereiden op een veilige terugkeer naar de werkomgevingen, maar ook omdat we moeten experimenteren met hybride werkmodellen. Daarnaast zijn er mogelijk effecten op ons vermogen om effectief te kunnen concurreren en onze bedrijfscultuur in stand te houden”, aldus het rapport.

Toen de pandemie voor het eerst werd geclassificeerd en er overal ter wereld lockdowns werden gehandhaafd, was Google één van de eerste bedrijven die zijn kantoren sloot en werknemers naar huis stuurde. Met het rijke portfolio aan samenwerkings- en communicatietools van Google Workspace liep het bedrijf in zekere zin voorop bij de wereldwijde omschakeling naar het ‘nieuwe normaal’.

In de zomer van 2020 kondigde Google ondertussen aan dat de kantoren voor het merendeel van het personeel gesloten zou blijven tot ten minste de zomer van 2021.

De verwachting dat de bedrijfscultuur een klap krijgt, betekent overigens niet dat Google hybride werken op afstand op zal geven, maar het blijft onduidelijk hoe de toekomst van Google’s kantoren eruit zal zien.

Bron: Itproportal

Vertaald door Marjolein Sintenie

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Verras de student met een persoonlijke leerroute