Home Thema's Digitaal lesgeven Leerlingen Fortes Lyceum nemen Lubach op de hak aangaande mobieltjes in de klas
Digitaal lesgeven

Leerlingen Fortes Lyceum nemen Lubach op de hak aangaande mobieltjes in de klas

Nieuws

Leerlingen van het TV-team van het Fortes Lyceum Gorinchem hebben in een item het pleidooi van Arjen Lubach voor een verbod op het gebruik van mobieltjes op middelbare scholen op de hak genomen. De leerlingen pleiten in een eigen TV-show juist voor het gebruik van mobieltjes op middelbare scholen.

Luback pleitte in een aflevering van ‘En nou is het afgelopen’ voor een verbod op mobieltjes in de klas. Het gebruik van mobieltjes zou volgens hem niet alleen leiden tot slechtere schoolprestaties. Bovendien zouden kinderen volgens onderzoek ook minder empathisch worden door meer gebruik van mobieltjes in de klas.

De leerlingen van het Fortes Lyceum hebben nu de handschoen opgepakt en nemen op hun beurt Arjan Lubach op de hak. In een aflevering van ‘En nu kappen met zeiken over’ pleiten ze voor het gebruik van mobieltjes op middelbare scholen. Ook halen ze de verschillende argumenten onderuit, die Lubach aanvoert voor het verbod. Volgens de leerlingen is het beter om het gebruik van mobieltjes te reguleren dan om het te criminaliseren. Bovendien leren leerlingen met vallen en opstaan op deze manier dat het gebruik van mobieltjes in de klas niet altijd verstandig is.

Aflevering FortesForYou – Smartphones in de klas

Pieter Klok, producent van de Avondshow, heeft het item van het Fortes Lyceum gezien. Hij vindt het leuk dat de discussie is aangewakkerd door het item.

Bron: Onderwijsland

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schaduw-ict, de IBP-uitdaging van ChatGPT
Stappenplan voor smartphonebeleid op school
Hoe betrek je als school ouders bij mediawijsheid?