Home Thema's Digitaal lesgeven MBO-scholen kiezen steeds meer voor mix van fysiek en online onderwijs
Digitaal lesgeven

MBO-scholen kiezen steeds meer voor mix van fysiek en online onderwijs

MBO-scholen kiezen steeds meer voor mix van fysiek en online onderwijs
Nieuws

Hoewel een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat scholen alleen bij hoge uitzondering onderwijs online verzorgen, kiezen steeds meer MBO-scholen bewust voor een mix van fysiek en online onderwijs. De MBO-raad had voor het Kamerdebat in een brief al laten weten graag ruimte te krijgen om door te gaan met online onderwijs.

In een artikel op MBO•today worden twee voorbeelden aangehaald. Zo liet het Albeda College in Rotterdam weten het komend schooljaar naar een mix van online en fysiek onderwijs te gaan. Ook het Koning Willem 1 College uit Den Bosch kiest daarvoor. In een brief aan de ouders motiveert de Bossche school de keuze: “Online onderwijs biedt ons mogelijkheden het onderwijs verder te verbeteren. De goede dingen die we geleerd hebben in de afgelopen periode, willen we daarom behouden. Dat doen we door lessen op school en online lessen te combineren.” De exacte invulling wordt overgelaten aan de onderwijsteams: “De passende mix is een ingewikkelde puzzel, die elke opleiding zelf legt. Elke puzzel is zorgvuldig afgestemd op onze student en de leerbehoefte, het leerjaar en de examens.”

In de politiek zijn ondertussen de meningen verdeeld. Een Kamermeerderheid steunde in het Kamerdebat een motie van Peter Kwint (SP) waarin werd uitgesproken dat fysiek onderwijs de norm moet zijn en dat scholen alleen onder dwingende omstandigheden zoals een pandemie mogen kiezen voor afstandsonderwijs. In de motie werd de minister opgeroepen hierover in gesprek te gaan met de MBO Raad, Vereniging Hogescholen en VSNU. Minister van Engelshoven had deze motie ontraden, omdat volgens haar al voor de pandemie de wens bestond om gebruik te maken van de mogelijkheden van online onderwijs.

Bron: MBO•today.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
De ingrediënten voor het ideale hybride leslokaal
101 basisprincipes voor IT-security
Veilig blijven werken met Google, kan dat wel?
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl