Home Thema's Digitaal lesgeven What’s new in Microsoft Teams: How-to-guides voor beheerders
Digitaal lesgeven

What’s new in Microsoft Teams: How-to-guides voor beheerders

Microsoft Teams
Blog

Hoe zorg je dat je als beheerder of IT-professional voorbereid bent op de implementatie en het beheer van Microsoft Teams binnen de onderwijsorganisatie? Hoe blijf je up-to-date? Niet te doen! Er komt zoveel bij in zo’n rap tempo en je verzuipt in informatie. Hoe zat dat het ook alweer met compliance? En met Identity & Access Management en Threat Protection? Daarom heb ik in dit artikel een overzicht gemaakt van de nieuwe Teams-trainingscursussen en interactieve producthandleidingen.

Het is verstandig om te beginnen met de gloednieuwe landingspagina voor MS Teams op MS Learn. Klik hier om de landingspagina te bekijken. MS Learn biedt een gratis online training die je in jouw eigen tempo kunt doorlopen om vaardigheden op te bouwen en certificeringen te behalen. Interactieve producthandleidingen zijn een hybride van traditionele hands-on labs en click-thru-demo’s waarvoor geen sandbox-omgeving nodig is voor training.

Hieronder vind je een lijst met de nieuwste leerinhoud van Microsoft Teams voor beheerders. Leerpaden zijn leeroplossingen met volledige onderwerpen, terwijl modules hapklare leerstukken zijn die zijn toegewijd aan een specifieke taak. Deze zijn ontworpen om in je eigen tempo te leren en bevatten zelfs bladwijzers om uw voortgang op te slaan. Onderaan vind je een lijst met How-To-Guides voor MS Teams.

Leerpad / moduleRol / niveau
Set up Microsoft Teams meetings for your organization (Learning Path – 3 Modules)Administrator/Gevorderd
Deploy Teams phone systems with Direct Routing (Learning Path – 4 Modules)Administrator/ Gevorderd
Enforce security, privacy and compliance in Microsoft Teams (Learning Path – 8 Modules)Administrator/ Gevorderd
Design and configure Microsoft Teams Rooms (Learning Path – 4 Modules)Administrator/ Gevorderd
Manage calls in Microsoft Teams by using auto attendants and call queues (module)Administrator/ Gevorderd
Configure your network for M365 and Teams connectivity (Module)Administrator/Beginner
Navigate the Teams admin center (Module)Administrator/Beginner
Configure enterprise-grade security in Microsoft Teams (Module)Administrator/ Gevorderd
Configure enterprise-grade compliance in Microsoft Teams (Module)Administrator/ Gevorderd
Rollout Teams using Microsoft Advisor for Teams (Module)Administrator/Beginner
Configure Microsoft Teams meetings and calls for inclusion (Module)Administrator/Beginner
Onboard users to Microsoft Teams (Module)Administrator/ Gevorderd
How-To-GuideInhoud
Identity, Access management & Threat Protection for TeamsLeer hoe je Microsoft-beheercentra en PowerShell gebruikt om toegangs- en identiteitsbeleid te configureren en Office 365 Advanced Threat Protection voor teams in te schakelen.
Managing Compliance in TeamsGebruik de Microsoft 365 Security, Microsoft 365 Compliance en Microsoft Teams-beheercentra, evenals Windows PowerShell om het Microsoft Teams-beleid en de instellingen van een Office 365-organisatie te beheren en te configureren.
Teams Advisor: Deploying chats, teams, channels and apps in Microsoft TeamsLeer hoe je Teams-adviseur kunt gebruiken om jouw omgeving te beoordelen en een plan kunt opstellen voor het implementeren van chats, teams, kanalen en apps.
Streamlining Teams administration with PowerShell and dynamic groupsConverteer een Office 365-groep van statisch lidmaatschap naar dynamisch en gebruik Windows PowerShell om een nieuw app-machtigingsbeleid toe te wijzen aan alle leden.
Managing Teams and Guest Access in the Microsoft Teams admin centerLeer hoe je Microsoft Teams en gasttoegang voor jouw organisatie configureert en beheert.
Configure Teams Phone System: Auto Attendant & Call QueueStap door het proces van het maken en implementeren van een Oproepwachtrij en Auto Attendant als onderdeel van Microsoft Teams-oproepen met behulp van het Microsoft Teams-beheercentrum.
Configure Direct Routing: connecting SBCs and voice routingGebruik Microsoft Teams Phone System Direct Routing om te integreren met je bestaande telefonie-infrastructuur.
Configure Governance in Microsoft TeamsLeer hoe je een Teams-bewaarbeleid voor berichten kunt maken voor jouw organisatie en hoe je afzonderlijke Teams kunt archiveren, verwijderen en herstellen.
Configuring and deploying Microsoft Teams meetingsStap door het implementatieproces van de werkbelasting voor vergaderingen voor Microsoft Teams.
Configure Audio Conferencing for Microsoft TeamsOntdek de mogelijkheden van audioconferenties in teams en leer hoe je conferentiebruggen en inbelnummers toewijst.
Configuring Microsoft Teams for Firstline WorkersLeer hoe je de juiste Microsoft Teams-omgeving configureert en implementeert voor jouw Firstline Workforce.
Delen:
Breens reacties

Wil je een reactie plaatsen? Je bent op dit moment niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Als je je reactie direct geplaatst wilt hebben, of meld je aan.

Reacties:

Voer hier je reactie opmerking in
Voer je naam in

Tom Vogels was voorheen docent geschiedenis en maatschappijleer op BC Broekhin/SOML. Hij ging daarna filosofie studeren en is nu werkzaam als Productmanager Trainen & Certificeren bij SLBdiensten. Hij richt zicht met name op vaardighedentraining en certificering voor docenten en studenten in vo, mbo, hbo. Dit is bijvoorbeeld voor Microsoft Office, Teams, Adobe en Unity. In zijn vrije tijd vindt Tom het leuk om te schaken, doet hij mee aan duathlons.
Trending topics
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl