Home Thema's Digitaal lesgeven What’s new in Microsoft Teams: zet iemand in de Spotlight
Digitaal lesgeven

What’s new in Microsoft Teams: zet iemand in de Spotlight

Microsoft Teams
Blog

In oktober zijn er ook weer nieuwe features toegevoegd aan Microsoft Teams. Het is duidelijk te merken dat Microsoft aan het fine-tunen is, want na Large Gallery View, Together Modus en Breakout Rooms, zijn het in deze editie vooral de kleine features die ik handig vind voor het onderwijs.

Iemand in de Spotlight zetten als hoofdvideo

Presentatoren kunnen nu een individuele videofeed vastzetten zodat alle aanwezigen deze kunnen zien tijdens een Teams-vergadering. Dat kun je bijvoorbeeld bij jezelf doen als docent of tijdens de presentatie van een leerling. Eenmaal vastgezet, zal de persoon die als spotlight wordt geïdentificeerd, de hoofdvideo zijn die aan alle deelnemers wordt getoond. Je kunt de feature uitzetten door op “Stop stoplighting” te klikken.

Voorkom dempen opheffen tijdens een Teams vergadering

Sommige leerlingen (of docenten) unmuten zichzelf expres om lol te trappen of per ongeluk omdat ze nog niet helemaal wakker zijn. Dat is nu verleden tijd omdat organisatoren en presentatoren van vergaderingen kunnen voorkomen dat aanwezigen het dempen opheffen tijdens de vergadering en het dempen van bepaalde aanwezigen opheffen wanneer ze hun hand opsteken. Dit kan handig zijn voor in klaslokalen waarin je de controle wilt hebben over wie er spreekt.

Alleen-lezenmodus van Microsoft Whiteboard

Toegegeven: Microsoft Whiteboard is nog niet de meest populaire app gebruikt in het onderwijs. Het is even wennen, het kost je even tijd om het onder de knie te krijgen, maar dan heb je ook wat! De app wordt steeds krachtiger en daarmee kun je onderwijs op afstand écht verrijken tot meer dan alleen maar tegen een laptop praten en zenden naar leerlingen. Nu is er de alleen-lezenmodus beschikbaar voor Whiteboard in Teams, waardoor je meer flexibiliteit hebt om het digitale whiteboard in de alleen-lezenmodus te presenteren of om anderen toe te staan om te bewerken en samen te werken wanneer je toegang krijgt. Zo komt het niet meer voor dat andere deelnemers het werk wat je hebt gemaakt overhoop gooien. Je kunt er voor kiezen om per klas een kopie op te slaan van je Whiteboard dat je gebruikt voor die les, zodat je per klas kunt zien waar jullie zijn gebleven.

Delen:
Breens reacties

Wil je een reactie plaatsen? Je bent op dit moment niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Als je je reactie direct geplaatst wilt hebben, of meld je aan.

Reacties:

Voer hier je reactie opmerking in
Voer je naam in

Tom Vogels was voorheen docent geschiedenis en maatschappijleer op BC Broekhin/SOML. Hij ging daarna filosofie studeren en is nu werkzaam als Productmanager Trainen & Certificeren bij SLBdiensten. Hij richt zicht met name op vaardighedentraining en certificering voor docenten en studenten in vo, mbo, hbo. Dit is bijvoorbeeld voor Microsoft Office, Teams, Adobe en Unity. In zijn vrije tijd vindt Tom het leuk om te schaken, doet hij mee aan duathlons.
Trending topics
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl