Home Thema's Digitaal lesgeven MS Teams introduceert Webinars, PowerPoint Live en Presenter
Digitaal lesgeven

MS Teams introduceert Webinars, PowerPoint Live en Presenter

ms teams
Nieuws

Microsoft heeft drie nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Microsoft Teams: Webinars, PowerPoint Live en Presenter. Daarmee moet het voor gebruikers gemakkelijker worden om in Teams samen te werken.

Webinars

Met Webinars kunnen Teams-gebruikers presentaties houden voor een groot publiek. Interactieve webinars worden ondersteund tot 1.000 deelnemers, view-only standaard tot 10.000 deelnemers. Omdat er de komende periode nog veel zal worden thuisgewerkt, heeft Microsoft dit laatste aantal tot aan het eind van 2021 opgehoogd tot 20.000.

PowerPoint Live

Bij PowerPoint Live zien presentatoren in Teams voortaan de komende slides, notes, de meeting chat en alle deelnemers in één scherm. Dit moet hen meer overzicht geven. Deelnemers aan de sessie kunnen met deze functionaliteit naar eigen inzicht en tempo door de slides bladeren.

Presenter

Bij Presenter kunnen presentatoren in Teams bepalen hoe hun video feed bij andere deelnemers op het scherm wordt getoond. Keuzemogelijkheden voor de presentatie van deze feeds zijn onder meer een standout-mode, reporter-mode en side-by-side mode.

Bron: Microsoft

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
De ingrediënten voor het ideale hybride leslokaal
101 basisprincipes voor IT-security
Veilig blijven werken met Google, kan dat wel?
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl