Home Thema's Digitaal lesgeven NRO zoek fieldlabs digitale onderwijsvormen mbo en ho
Digitaal lesgeven

NRO zoek fieldlabs digitale onderwijsvormen mbo en ho

Nieuws

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt in een Call for proposals fieldlabs voor het onderzoeksprogramma Digitale onderwijsvormen in mbo en ho. Met het programma hoopt het NRO een indruk te krijgen hoe de inzet van digitale onderwijsvormen bijdraagt aan de doelstellingen van het Nationaal Programma Onderwijs. De sluitingsdatum voor de volledige aanvraag is op 14 februari 2023.

De Call for proposals wil dat aanvragers onderzoeken welke onderwijsvormen lijken bij te dragen aan de doelstellingen van Nationaal Programma Onderwijs (NPO). En dat wordt gekeken hoe (nieuwe) digitale onderwijsvormen zich verhouden tot (traditioneel) fysiek onderwijs. Het idee is dat over de fieldlabs heen verschillende contexten (denk aan opleidingen, onderwijsniveaus, sectoren) onderzocht worden.

Eisen aan hoofdonderzoekers en medeaanvragers

Hoofdonderzoekers die een aanvraag indienen moeten:

  • Verbonden zijn aan een universiteit in het Koninkrijk der Nederlanden, een instelling voor publiek gefinancierd hoger of middelbaar beroepsonderwijs of een andere onderzoeksinstelling in Nederland waar onafhankelijk onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd.
  • Gepromoveerd zijn.
  • Aantoonbare ruime ervaring hebben in inderwijsonderzoek naar middelbaar en hoger onderwijs.
  • Aantoonbare ervaring met (het leiden van) brede samenwerkingsprojecten in het onderwijsonderzoek en/of onderwijsbeleid.

Per project kan maximaal één medeaanvrager aanvragen. Hij moet ook voldoen aan bovengenoemde eisen, met één uitzondering: de medeaanvrager hoeft niet gepromoveerd te zijn.

Wat aanvragen?

Het subsidieplafond voor deze Call for proposals bedraagt in totaal €500.000. Voor een aanvraag in deze Call for proposals kan in totaal maximaal € 250.000 worden aangevraagd. De looptijd van het project is maximaal 16 maanden, liggend tussen 1 september 2023 tot 31 december 2024. Het concepteindrapport dient voor 31 oktober 2024 ingediend te worden.

Criteria

De inhoudelijke beoordelingscriteria voor de aanvraag zijn:

  • Wetenschappelijke kwaliteit (40%)
  • Relevantie en kennisbenutting (20%)
  • Deskundigheid en samenwerking van de aanvrager(s) (40%)

Bronnen: NRO, Nationale Onderwijsgids

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!