Home Thema's Digitale vaardigheden Digitaal scholingsprogramma voor 10 miljoen mensen in EMEA-regio
Digitale vaardigheden

Digitaal scholingsprogramma voor 10 miljoen mensen in EMEA-regio

Nieuws

Cisco wil de komende tien jaar met een digitaal scholingsprogramma tien miljoen mensen bereiken in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Het maakt deel uit van een mondiaal programma dat Cisco in oktober 2022 lanceerde en dat mikt op 25 miljoen mensen. Het programma moet de mensen klaarstomen voor de banen van de toekomst.

Als gevolg van de transitie van de arbeidsmarkt zullen volgens het World Economic Forum in 2025 wereldwijd 85 miljoen banen verdwijnen en 97 nieuwe banen gecreëerd.  Volgens Guy Diedrich, Chief Innovation Officer bij Cisco, is er een wereldwijd personeelsbestand nodig dat is uitgerust met de juiste digitale vaardigheden om een duurzame en bovenal veilige samenleving te ontwikkelen. “Het opbouwen van een lokale pool aan talenten is daarbij van cruciaal belang voor sociale inclusie en economische veerkracht op de lange termijn. Er is een heel ecosysteem nodig om dat te bereiken.” Wendy Mars, president van Cisco EMEA onderstreept het belang: “Digitale vaardigheden zijn schaars in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wat voor ons allemaal een reden tot zorg zou moeten zijn. Zonder toegang tot een sterke talentenpool zal het moeilijker zijn om de digitale transformatie in het juiste tempo voort te zetten.”

Tijdens het event Cisco Live begin februari in Amsterdam kondigde Cisco aan de komende drie jaar samen met Randstad 300.000 mensen te her- en bijscholen als het gaat om cybersecurity, programmeren en de automatisering van infrastructuur. De samenwerking begint in Nederland en Italië. Later dit jaar komen daar andere landen bij waar Randstad actief is.

Bronnen: ICT/magazine, Channelweb

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Stijging ransomware aanvallen in het onderwijs
Zakkie alternatief voor mobieltjesverbod in onderwijs