Home Thema's 4. Digitale vaardigheden Digitale Academie moet van Groningen meest digitaal geletterde stad en provincie maken
4. Digitale vaardigheden

Digitale Academie moet van Groningen meest digitaal geletterde stad en provincie maken

Groningen
Nieuws

De Digital Literacy Coalition wil Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland maken. In de Digitale Academie Noord-Nederland werken Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen en Biblionet Groningen samen aan het realiseren van deze maatschappelijke ambitie. Het Nationaal Programma Groningen heeft het project Digitale Academie Noord-Nederland gehonoreerd.

De Digitale Academie wordt een online platform waar alle digitaliseringsopleidingen die in Noord-Nederland worden aangeboden zichtbaar zijn. Iedereen, ongeacht voorkennis of opleidingsniveau, kan via het platform een passende opleiding vinden. 

De Digitale Academie Noord-Nederland is één van de zeven projecten van het programma Werken aan Ontwikkeling van de Provincie Groningen en het Platform Regionale Arbeidsmarkt.

Robin van den Berg, directeur van de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool en initiatiefnemer van de Digitale Academie Noord-Nederland, benadrukt het belang van digitalisering: “Digitale geletterdheid is voor iedereen een belangrijke vaardigheid. Met behulp van de Digitale Academie gaan wij er samen met onze partners voor zorgen dat iedereen mee kan in de digitale revolutie. We willen voorkomen dat er een tweedeling ontstaat in de maatschappij, op digitaal gebied. Door samen te werken met de bibliotheken in de regio kunnen we het aanbod naar de inwoners brengen en ook de (digitaal) laaggeletterde doelgroep bereiken. De steun van het Nationaal Programma Groningen maakt het mogelijk om alle doelgroepen te bereiken en bewustwording te creëren.”

Lees hier het nieuwsbericht van de Hanzehogeschool Groningen over dit onderwerp.

Delen:
Trending topics
Aanpassen aan het nieuwe onderwijslandschap: hoe doe je dat?
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl