Home Thema's Digitale vaardigheden Eerste Onderwijs Met Games festival groot succes
Digitale vaardigheden

Eerste Onderwijs Met Games festival groot succes

Nieuws

Maar liefst 400 deelnemers hebben op 22 mei in Howest in het Belgische Kortrijk deelgenomen aan de eerste editie van het Onderwijs Met Games (OMG) festival. Het evenement zet in op de educatieve, maatschappelijke, culturele en sportieve meerwaarde van moderne media.

Volgens organisator Lander Van der Biest bewijst de grote interesse voor de beurs over gamification en game-based learning dat leerkrachten effectief op zoek zijn naar nieuwe werkvormen waar de leerstof beter kan worden aangeleerd.

Tijdens het OMG festival toonden 36 organisaties hoe hun game, tool of VR-toepassing kan helpen om leerwinst te boeken. Ook werd er stilgestaan bij het mediawijs omgaan met games.

Op het festival gaven Vlaamse experts als Carl Boel, Liesbeth Last, Matthias Dewilde, Kim Dekeyser, Jelle Demanet, David Verbruggen en Dirk Bosmans uiteenlopende spreekbeurten over games in het onderwijs. Absolute blikvanger naast hen was Stephen Reid van Microsoft.

Volgens de deelnemers kan gaming in het onderwijs een meerwaarde betekenen. Zo is An van Haele van mening dat een VR-bril de zelfstandigheid kan bevorderen van kinderen en jongeren met een beperking.

Ondertussen zijn er al plannen voor een tweede editie. Deze zal worden gehouden tijdens de grote onderwijsbeurs Sett, in Mechelen op 28 en 29 februari 2024.

Bron: Onderwijs met games, Schoolit

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics