Home Thema's 4. Digitale vaardigheden Rijnmond krijgt als twaalfde regio een MKB-werkplaats
4. Digitale vaardigheden

Rijnmond krijgt als twaalfde regio een MKB-werkplaats

Achtergrond

De twaalfde MKB-werkplaats komt in de regio Rijnmond. De MKB DigiWerkplaats Rijnmond is opgericht door IT Campus Rotterdam en het Albeda College. In de online-werkplaats worden studenten MBO, HBO en WO gekoppeld aan MKB-ondernemers om hen te helpen met hun digitaliseringsslag.

MKB-werkplaatsen zijn een initiatief van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Het zijn lokale samenwerkingen van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Kleinere ondernemers krijgen hier hulp van studenten, docenten en experts met het gebruik van data, online-verkoop en marketing en automatisering van het bedrijfsproces.

Op 24 november kondigde staatssecretaris Mona Keijzer van EZK tijdens de jaarlijkse Dag van de Ondernemer de komst aan van vijf nieuwe MKB-werkplaatsen voor digitalisering in Zwolle, Flevoland, Gelderland, de Drechtsteden en in de Haagse regio. Eerder waren er al zes MKB-werkplaatsen opgericht in Groningen, Twente, Noord-Holland, Arnhem-Nijmegen, Limburg en Noordoost Brabant. Met Rijnmond komt de teller nu op twaalf. Doel van MKB DigiWerkplaats Rijnmond is om de komende drie jaar minimaal 500 ondernemers uit de regio Rijnmond te ondersteunen met de overstap naar online-ondernemen.

Zij kunnen in de werkplaats ondersteuning krijgen van studenten uit het ICT- en economisch beroepsonderwijs. Naar schatting gaat het om 750 studenten die, onder begeleiding, voor de ondernemers een uitgewerkte roadmap met praktische handvatten, prototypes en advies op maat bieden. Het gaat met name op oplossingen voor online-verkoop, marketing, web-ontwikkeling, programmeren, privacy & beveiliging, cloud engineering en het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen.

Naast IT Campus Rotterdam en het Albeda College zijn de volgende organisaties betrokken bij de MKB DigiWerkplaats Rijnmond: Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam Rijnmond, Rabobank Rotterdam, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Provincie Zuid-Holland (WE-IT), Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next) en Gemeente Schiedam (Clicks&Bricks in samenwerking met MRDH).

Lees hier het persbericht van Computable over de opening van MKB DigiWerkplaats Rijnmond. Lees hier over subsidieregeling voor MKB-werkplaatsen.

Delen:
Trending topics
Privacy van leerlingen bij digitale leermiddelen
Onderwijs op afstand: 3 grote valkuilen
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl