Home Thema's Digitale vaardigheden Groep 7 van OBS de Peperklip uit Schiedam wint tiende editie MediaMasters
Digitale vaardigheden

Groep 7 van OBS de Peperklip uit Schiedam wint tiende editie MediaMasters

Nieuws

Groep 7 van OBS de Peperklip uit Schiedam is winnaar geworden van de tiende editie van MediaMasters. De school mag zich nu een jaar lang de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Op de tweede plaats eindigde groep 8 van basisschool KLA4 uit Leusden, op de derde plaats groep 8 van KBDS Het Tangram uit Rotterdam. Klas D3 van SBO de Griffel uit Heerlen sleepte de prijs voor de meest mediawijze klas uit het speciaal onderwijs in de wacht. MediaMasters vond plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 tot en met 13 november 2020).

Klassen nog mediawijzer met hulp van MediaRapport

De 23 leerlingen van groep 7 van de Peperklip hebben als klas meer bits (punten) gescoord dan de andere ruim 145.000 deelnemende tieners in 6.300 klassen en mogen zich een jaar lang de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Meester Stefan reageert opgetogen: “We vonden MediaMasters hartstikke leuk en ook heel erg leerzaam. We zagen toch wel in hoeveel we eigenlijk op onze telefoon zitten, dat het slecht voor je lichaam en je ogen is en daar hebben de kinderen echt van geleerd. De verhaallijn en de filmpjes over robot H.E.N.K vonden de leerlingen geweldig, al vonden ze Dylan wel een verschrikkelijke jongen.” Net als iedere deelnemende klas, ontvangen ook meester Frans en juf Astrid van groep 7 van de Peperklip een MediaRapport van hun klas. Daarin is te zien welke resultaten de klas behaald heeft voor thema’s binnen het domein digitale geletterdheid. Juf Astrid: “Het thema gezondheid, daar schrokken de leerlingen een beetje van. De 20-20-2 regel die kan helpen om toenemende bijziendheid af te remmen – na 20 minuten dichtbij kijken 20 seconden in de verte kijken en 2 uur per dag buiten spelen – kenden ze bijvoorbeeld nog niet. Ik ben overigens hartstikke trots op onze klas en met het MediaRapport kunnen wij nu nog beter beoordelen aan welke onderwerpen ik de komende maanden extra aandacht kan gaan besteden.”

Landelijke winnaar speciaal onderwijs

Klas D3 van de Griffel uit Heerlen sleepte de prijs voor de meest mediawijze klas uit het speciaal onderwijs in de wacht. Meester Remco kijkt heel trots terug op de afgelopen week: “Het was MediaMasters die de klok sloeg op SBO de Griffel. Naast de reguliere lessen zette iedere klas zich in voor meer online bewustzijn en barstte de onderlinge strijd los. Iedereen was heel erg gemotiveerd en fanatiek. We zijn trots op onze overwinning en bovenal op alle kinderen die hebben deelgenomen!”

Op een speciale pagina van MediaMasters staan alle winnaars vermeld. Ook kun je op deze pagina kijken op welke plaats jouw klas is geëindigd in de wedstrijd.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Verras de student met een persoonlijke leerroute