Werk aan je digitale fitheid

Nieuws

De Maand van de Digitale Fitheid is in volle gang. Bedoeld voor iedereen die meer dan vier uur per dag naar een scherm kijkt en digitaal fit wil blijven. Met tal van activiteiten, zoals het webinar ‘Ruim je digitale rommel op!’ en de workshop ‘So you think you can Google’. En een zelftest.

In een eerder interview met Breens.nl vertelde Martijn Aslander – mede-initiatiefnemer van de Maand van de Digitale Fitheid – al dat digitale fitheid net zo belangrijk als mentale en fysieke fitheid, maar niet iets dat vanzelf komt. Het heeft tijd en aandacht nodig.

Digitale fitheid is nodig vanwege het mentale welzijn, de ontwikkeling, en het werkplezier van kenniswerkers. Daarvan kent Nederland er momenteel circa 5 miljoen. Het initiatief Digitale Fitheid wil kijken naar de menskant van digitalisering. Bovendien wil het kenniswerkers helpen hun werk in minder tijd, met minder inspanning en met meer slagkracht te doen door er structureel aandacht aan te besteden. De aanpak is gebaseerd op vijf pijlers:

  • Digitaal bewustzijn.
  • Digitale hygiëne.
  • Digitale vaardigheden.
  • Persoonlijk kennismanagement.
  • Persoonlijke groei met behulp van technologie.

Als je wilt testen hoe digitaal fit je bent, kan je op de website van Digitale Fitheid een zelftest doen om te zien hoe je scoort op de vijf thema’s.

Op de website van de Maand van de Digitale Fitheid vind je een agenda met workshops en kennissessies.

Bron: Maand van de Digitale Fitheid

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schaduw-ict, de IBP-uitdaging van ChatGPT
Hoe betrek je als school ouders bij mediawijsheid?
Onderwijs moet richtlijnen opstellen voor techbedrijven