Home Thema's Gepersonaliseerd leren Maatwerk dankzij modulaire opbouw opleiding ROC Friese Poort
Gepersonaliseerd leren

Maatwerk dankzij modulaire opbouw opleiding ROC Friese Poort

Praktijkcase

Omdat de opleiding van ROC Friese Poort in Sneek een modulaire opbouw heeft, kunnen studenten zelf hun tempo bepalen evenals de volgorde waarin ze modules volgen. Dat maakt maatwerk mogelijk. Opleidingsmanager Jouke Douwe de Vries vertelt erover in een interview met Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen.

Aan het volgorde bepalen zit overigens wel een restrictie, zegt De Vries: studenten moeten eerst de basisvakken volgen voordat ze de verdiepende en gevorderde onderdelen mogen volgen. De keuzevrijheid leidt ertoe dat de meeste studenten ongeveer een half jaar korter over hun opleiding doen.

ROC Friese Poort Sneek werkt met een voorschakeltraject van een half jaar. Het is volgens De Vries een goede graadmeter om iemands motivatie te peilen en om te zien hoe snel iemand de lesstof opneemt.

ROC Friese Poort Sneek werkt veel samen met bedrijven en instellingen. Zo maakte ROC Friese Poort Sneek voor Friesland Campina lesmateriaal op maat en gaf het lessen op locatie. Ook worden er op verzoek van regionale bedrijven losse modules besturingstechniek aangeboden. Bijzonder is de samenwerking met Defensie: een groep volwassen volgt avondlessen mechatronica en doet als enige groep daarnaast overdag praktijklessen.

Het verhaal van het ROC Friese Poort Sneek maakt deel uit van een meerdelige serie waarin het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen goede voorbeelden van leven lang ontwikkelen in de spotlight zet.

Bron: Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Drie lessen van een sectorbrede cybercrisisoefening