Home Thema's Hybride onderwijs Het verschil tussen blended leren en hybride leren
Hybride onderwijs

Het verschil tussen blended leren en hybride leren

Blog

Wat is het verschil tussen blended leren en hybride leren? Dat legt Barend Last, onderwijskundig adviseur bij de Universiteit Maastricht, uit in een aflevering van de animatieserie ‘Barend legt uit’. De animatieserie, waarin lastige onderwijsconcepten gemakkelijk worden uitgelegd, is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Barend Last, Boom Uitgevers Amsterdam en Vernieuwenderwijs.

Barend legt uit dat blended leren en hybride leren zelfs in de wetenschap regelmatig door elkaar worden gebruikt. Onterecht, want de gevolgen van beide concepten op het onderwijs zijn erg verschillend.

Blended leren

Bij blended leren wordt de onderwijservaring van studenten verrijkt met de inzet van verschillende strategieën. Daarbij wordt fysieke interactie gecombineerd met ICT. Er is kortom sprake van een fysieke en een online leeromgeving met op het raakvlak een blend. Daarmee is blended leren een weloverwogen integratie van leerervaringen.

Hybride leren

Bij hybride leren is er net als bij blended leren sprake van een fysieke en een online leeromgeving. Bij hybride leren is er – in tegenstelling tot bij blended leren – echter geen sprake van overlap. Studenten volgen lessen online of offline en de docent geeft op twee manieren instructie. Hybride leren verwijst daarmee naar de onderwijssetting van een synchrone bijeenkomst.

Bron: Vernieuwenderwijs

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Stijging ransomware aanvallen in het onderwijs
Zakkie alternatief voor mobieltjesverbod in onderwijs