Home Thema's Hybride onderwijs Studenten mbo Yuverta leren reizend door Oost-Europa
Hybride onderwijs

Studenten mbo Yuverta leren reizend door Oost-Europa

Studenten mbo Yuverta leren reizend door Oost-Europa
Nieuws

Twee groepen met in totaal 25 meerderjarige mbo-studenten van Yuverta hebben van 26 februari tot 28 maart als Digital Nomads door Oost-Europa gereisd, waarbij ze hun schoolwerk combineerden met verdiepende leerervaringen en persoonlijke groei. Het project, dat voor de derde keer plaatsvindt, leverde een nominatie op voor de titel Onderwijsteam 2024.

Studenten zelf activiteiten laten regelen

Om in aanmerking te komen voor een plaats moesten studenten de organisatie overtuigen met een praktische of persoonlijke motivatie. Yuverta had afspraken gemaakt met scholen en maatschappelijke organisaties, studenten regelden zelf eigen, studiegerelateerde activiteiten. Voor landen in Oost-Europa werd gekozen om budgettaire redenen maar ook dat het voor de meeste studenten onbekende landen zijn zodat ze nog meer kunnen ontdekken.

Enthousiast over uitkomsten

Communicatieadviseur Loes Seelen, die met een van de twee groepen meereisde, is enthousiast over de uitkomsten. Niet alleen werden de schoolopdrachten prima uitgevoerd, iedereen scoorde ook punten op zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Seelen legt uit waarom een project als Digital Nomads belangrijk is: “Het onderwijs van de toekomst gaat er heel anders uit gaat zien en het bijstellen van ons onderwijs wordt dagelijkse kost. Dit project laat zien dat wendbaarheid en inspringen op wat studenten nodig hebben, essentieel is om te kunnen blijven leren. We laten zien dat leren overal kan en dat klaslokalen niet per se nodig zijn om te leren.”

Niet Onderwijsteam 2024

Digital Nomads van Yuverta werd op 13 mei niet Onderwijsteam van het jaar. Die eer ging naar team YOU van Albeda. De prijs is een initiatief van de AOb en de BVMBO.

Bron: MBO•today.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics