Home Thema's ICT-infrastructuur Breens Network slaat handen ineen met Enable U
ICT-infrastructuur

Breens Network slaat handen ineen met Enable U

Nieuws

Breens Network en Enable U zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dit hebben beide partijen bekendgemaakt. Samen maken zij het mogelijk om onderwijsinstellingen te ontzorgen door de grote hoeveelheid aan onderwijssystemen, IT-koppelingen en externe integraties (zoals DUO) niet alleen naadloos samen te voegen, maar ook veilig toegankelijk te maken via één digitale omgeving en deze toekomstbestendig te beheren. Met deze samenwerking zijn beide partijen beter in staat in te spelen op toekomstige ontwikkelingen en innovaties.

Voor onderwijsinstellingen is het belangrijk dat de noodzakelijke interne en externe applicaties en ICT systemen niet alleen veilig en kwalitatief goed zijn, maar bij voorkeur ook samenkomen in één centrale digitale omgeving. Dit gebeurt in de Digitale Campus van Breens Network: een geïntegreerd platform waarmee het aanbieden van persoonlijk en flexibel onderwijs mogelijk wordt. Inmiddels hebben 2 miljoen studenten en honderden docentencorpsen met hun stafafdelingen toegang tot de Digitale Campus.

Naadloze koppelingen

ICT-koppelingen en integraties op de Digitale Campus maken het voor onderwijsinstellingen mogelijk om veelgebruikte applicaties naadloos met elkaar te verbinden in één digitale omgeving. Denk hierbij aan systemen op het gebied van roosters, inschrijving (DUO), aanmeldingen, maar ook leerlingvolgsystemen. Daarnaast komen in de centrale omgeving ook veelgebruikte systemen samen zoals Leer Management Systemen (LMS), Studenten Informatie Systeem (SIS), Elektronische Leer Omgevingen (ELO), Customer Relationship Management (CRM) en Microsoft 365 toepassingen. Al deze geïntegreerde koppelingen moeten nu en in de toekomst goed met elkaar blijven communiceren om het onderwijs optimaal te faciliteren. Breens Network biedt hiervoor de Digitale Campus aan in combinatie met de robuuste integratie-oplossingen van Enable U.

Extra zekerheid en continuïteit bieden

Geert-Jan van der Snoek, CEO Breens Network: “Bij Breens Network zijn wij gericht op technologische innovatie van leer- en organisatorische processen. Wij zien – voor ons als ICT-partner binnen het onderwijsdomein – een belangrijke rol weggelegd voor de sectorvisie op een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in combinatie met de trends met betrekking tot meer flexibilisering en een betere personalisatie met behulp van ICT-oplossingen. Met de samenwerking met Enable U kunnen wij onderwijsinstellingen op deze onderdelen nog beter ondersteunen, en daarnaast ook extra zekerheid en continuïteit bieden. Dit kan daarmee vanuit elke onderwijsomgeving.”

Moderne systeemintegraties

Niels Beckers, CCO/CMO van Enable U: “De behoefte aan moderne systeemintegraties binnen het onderwijs is de afgelopen tijd sterk toegenomen. Dankzij onze samenwerking kunnen klanten van Breens Network hun applicatielandschap sneller, veiliger en efficiënter integreren. We zijn hiermee nog beter in staat om de Digitale Campus voor onderwijsinstellingen optimaal te integreren in het bestaande én toekomstige applicatielandschap, om daarmee studenten en docenten nog efficiënter te kunnen laten (samen)werken.”

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Smartphonebeleid vo-scholen op orde, praktijk loopt achter
DUO verwijdert enquête na datalek