Home Thema's ICT-infrastructuur Digitale transformatie en beveiliging blijven prioriteit voor bedrijven
ICT-infrastructuur

Digitale transformatie en beveiliging blijven prioriteit voor bedrijven

cyberramp
Achtergrond

Digitale transformatie en beveiliging blijven het komende jaar bovenaan de prioriteitenlijst staan van bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Red Hat, een Amerikaanse onderneming die zich bezighoudt met de distributie en het onderhoud van Linuxdistributies en -systemen. Het Amerikaanse bedrijf onderzocht in zijn Global Tech Outlook 2021 welke impact COVID-19 heeft op de technologische doelen en planning van organisaties. Voor het onderzoek werden ruim 1400 IT-professionals ondervraagd.

Status digitale transformatie

Gevraagd naar de status van de organisatie wat betreft digitale transformatie geeft 65 procent aan al in de transformerende fase of verder te zijn. Van die 65 procent geeft 21 procent aan de inspanningen te hebben opgeschroefd en ziet 15 procent een leidende rol voor de organisatie op dit gebied. Slechts 6 procent geeft aan momenteel vast te lopen.

Innovatie hoogste prioriteit

Binnen de digitale transformatie heeft innovatie de hoogste prioriteit (23 procent), gevolgd door veiligheid (19 procent), gebruikerservaring (13 procent) en kostenreductie (11 procent).

IT-budget

Op de vraag wat het komend jaar de prioriteiten zijn bij de besteding van het IT-budget noemt 45 procent IT-beveiliging, gevolgd door IT- en cloudbeheer (39 procent), cloudinfrastructuur (34 procent), optimalisatie van bestaande IT (29 procent) en IT-automatisering (26 procent).

Cloudstrategie

Wanneer ze hun cloudstrategie moeten omschrijven kiest 27 procent voor een hybride cloud, waarbij een combinatie van clouds samenwerkt. 17 procent geeft aan een private cloud-first strategie te hebben en 12 procent is van plan te standaardiseren op een enkele publieke cloud. 18 procent geeft aan nog bezig te zijn met het bepalen van een cloudstrategie.
Organisaties gaan de komende maanden wel meer cloudplatforms gebruiken. Daar waar momenteel 22 procent 3 of meer cloudplatforms gebruikt, geeft 51 procent aan dit de komende 12 maanden te gaan doen.

AI en machine learning

Ongeveer de helft van de respondenten in het Red Hat-onderzoek overweegt om kunstmatige intelligentie en machine learning te gaan gebruiken dit jaar. Als grootste uitdagingen hiervoor worden ‘samenwerking tussen teams om modellen in gang te zetten’ en ‘het beheren van AI/ML-hulpmiddelen en -kaders’ genoemd. Beiden scoren 28 procent.

Lees hier het nieuwsbericht dat Kim Loohuis van ChannelConnect over dit onderzoek schreef. Je kunt ook het complete onderzoek lezen.

Bron: ChannelConnect

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics