Home Thema's ICT-infrastructuur Microsoft wil aantal datacenters fors uitbreiden
ICT-infrastructuur

Microsoft wil aantal datacenters fors uitbreiden

Nieuws

Microsoft wil het huidige aantal van 200 Microsoft Azure datacenters in 34 landen fors uitbreiden. De techreus verwacht in de toekomst jaarlijks 50 tot 100 nieuwe datacenters te realiseren. Voor 2021 staan datacenters in 10 nieuwe landen gepland.

De datacenters, waarvoor 165.000 mijl aan onderzeese kabel wordt gebruikt, zijn er vooral om Microsoft 365 goed te laten draaien. De datacenters zijn fors beveiligd en niet vrij toegankelijk. Om het publiek toch een idee te geven hoe zo’n datacenter er van binnen uitziet, geeft Microsoft op zijn website een virtuele rondleiding. Ook is er een toelichting te vinden op de mondiale infrastructuur van de Microsoft Azure datacenters.

Klik hier voor een overzicht van de huidige datacenters. Lees hier het artikel van Techzine over de geplande uitbreiding.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl