Home Thema's ICT-infrastructuur Onderwijsinfrastructuur naar de Azure-cloud migreren: waarom en hoe?
ICT-infrastructuur

Onderwijsinfrastructuur naar de Azure-cloud migreren: waarom en hoe?

Azure
How to

Wendbaarheid, privacy & security, hoge beschikbaarheid en kostentransparantie. Dat zijn volgens Microsoft vier redenen om infrastructuur en data naar de Azure-cloud van Microsoft te migreren. Microsoft geeft ook drie strategieën: basisinfrastructuur, data, AI en integratie – samenwerking en onderzoek.

Microsoft licht in een blog de vier redenen kort toe:

  • Wendbaarheid: door gebruik te maken van kant- en-klare cloudservices waarbij je alleen betaalt naar gebruik, kun je veel sneller inspelen op vragen vanuit onderwijs en onderzoek. Bij veel onderwijsinstellingen ziet Microsoft de verschuiving van standaard ICT-werkzaamheden naar het optimaal beschikbaar maken en gebruiken van ICT.
  • Privacy & security: als klant lift je automatisch mee op de investeringen van Microsoft in de security van Azure services. Daarnaast biedt het onderwijsinstellingen veel mogelijkheden om compliance aan wet- en regelgeving aan te tonen. Zo zijn back-up en disaster recovery eenvoudig per dienst te configureren.
  • Hoge beschikbaarheid: met Azure configureer je eenvoudig per dienst de gewenste beschikbaarheid. Een groot verschil in vergelijking met een on-premise infrastructuur, die vaak leidt tot nieuwe hardwarecomponenten, architectuur en beheer.
  • Kostentransparantie: door gebruik te maken van tagging – het toekennen van labels aan gebruikte Azure services – maak je kosten van centrale IT en afnemersspecifieke IT zichtbaar, wat handig is voor eventuele doorbelasting.

Vervolgens gaat Microsoft in op de drie strategieën:

Basisinfrastructuur

Door infrastructuur vanuit Azure aan te bieden kan snel worden ingespeeld op veranderingen en behoeften vanuit de gebruikersorganisatie. Daarnaast is het, zeker gezien de huidige situatie, praktisch dat Azure op afstand kan worden ingericht en beheerd.

Data, AI en integratie – samenwerking

De cloud speelt een belangrijke rol bij de toegang tot informatie. Veilig samenwerken met data, zowel door mensen als binnen én buiten de organisatie, wordt steeds belangrijker. Data wordt steeds diverser en er wordt gebruik gemaakt van AI. Deze verscheidenheid maakt het lastig om vooraf al een duidelijk beeld te hebben waar de hardware en software aan moet voldoen. Door de Azure-cloud kun je dit flexibel aanpassen gedurende het project.

Onderzoek

Cloud technologie maakt het voor centrale ICT eenvoudiger om onderzoek te ondersteunen en om de productiviteit te vergroten. Elke onderzoeker heeft behoefte aan een eigen specifiek infrastructuur en wil zelf in staat zijn om software te installeren en te gebruiken. Deze verscheidenheid zorgt voor een lastige situatie bij veel ICT-afdelingen. Cloud services van Azure kunnen in dit proces een verschil maken. 

Lees hier de blog van Microsoft.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!