Home Thema's ICT-infrastructuur Thuiswerken heeft de grootste impact voor IT-afdelingen tijdens de COVID-19 crisis
ICT-infrastructuur

Thuiswerken heeft de grootste impact voor IT-afdelingen tijdens de COVID-19 crisis

Thuiswerken
Nieuws

Het COVID-19 virus heeft een grote economische impact gehad op veel IT-organisaties. Bij veel organisaties is de manier van werken veranderd, met thuiswerken als grootste impact. Dat blijkt uit onderzoek dat Hallo Professionals het afgelopen kwartaal deed onder 200 IT-managers.

Voor COVID-19 werkte 4 op de 10 werknemers één of meerdere dagen vanuit huis. Na het uitbreken van de pandemie verdubbelde dit en werd het faciliteren van een digitale werkplek voor veel werknemers prioriteit nummer één voor IT-afdelingen. Hoewel er inmiddels een enorme revolutie heeft plaatsgevonden, heeft thuiswerken volgens het onderzoek nog steeds impact binnen de IT-afdelingen. Momenteel heeft het verbeteren van veiligheidssystemen de grootste prioriteit.

Werving in 2021 nog lastiger

Meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat het aantal projecten verder zal groeien en dat er nog meer geïnvesteerd gaat worden in verdere digitalisatie. Daardoor zal de vraag naar ervaren IT-professionals verder doorzetten.

De werving is echter lastiger geworden door:

  • De toenemende discrepantie op de arbeidsmarkt en de huidige onzekere tijden.
  • Het aantal actief zoekenden is sterk gedaald.
  • Het aantal beschikbare freelancers is schaarser geworden door de toename van projecten.

Uit het onderzoek blijkt dat 60% van de IT-managers verwacht meer moeite te hebben om het juiste personeel te vinden. Inmiddels werkt 59% met flexibele inhuur. Voornaamste reden voor inhuur is de snelheid om de bezetting op peil te houden.

Bron: Hallo Professionals

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics