Home Thema's Leven lang ontwikkelen Burgemeester Dijsselbloem onder de indruk van resultaten samenwerking Fontys ICT en bedrijfsleven
Leven lang ontwikkelen

Burgemeester Dijsselbloem onder de indruk van resultaten samenwerking Fontys ICT en bedrijfsleven

Nieuws

De samenwerking tussen Fontys ICT en bedrijven levert mooie, innovatieve ICT-toepassingen op. De Eindhovense burgemeester Jeroen Dijsselbloem liet zich onlangs tijdens een bezoek aan Fontys ICT bijpraten over de toepassingen die door groepjes studenten in opdracht van bedrijven zijn bedacht. Met onder meer het streamen van films via de blockchain en een app voor HR-informatie.

Simac

Een voorbeeld daarvan was IT-bedrijf Simac dat een personeelsapp wilde waarin noodzakelijke HR-informatie was terug te vinden. Fontys-studenten vonden dit te statisch en kwamen met een alternatief: een toepassing waarmee nieuwe medewerkers zich sneller thuis voelen in een organisatie. Daarmee kunnen internationale medewerkers landgenoten binnen Simac vinden. Ook kan de toepassing koffiedates organiseren voor medewerkers die elkaar niet kennen.

Startup

Derdejaarsstudent Jeroen ontwikkelde met zijn groepje voor een startup een toepassing om films te streamen via de blockchain. Volgens hem is streamen via de blockchain opener. Makers krijgen bovendien nog steeds via een abonnement hun royalties. Een voordeel is volgens Jeroen dat op deze manier de macht van conventionele streamingdiensten kan worden aangepakt.

WeSmile

Een volgend voorbeeld was WeSmile, een applicatie die met behulp van kunstmatige intelligentie gasten van een evenement zoals een congres of een bruiloft op de foto zet in een unieke, thematische context, passend bij het doel van het bewuste evenement.
Ook kreeg Dijsselbloem Bubble Games te zien, een applicatie die het mogelijk maakt om op verschillende manieren verhalen binnen buurten te delen. En hij werd geïnformeerd over het nut van samenwerkende (agro)robots. Samen nemen ze de taken van één grote (en zware) machine over, waardoor de bodem minder wordt verdicht.

Nieuwe inzichten

Docent Joris van der Straten van Fontys ICT is van mening nauwe samenwerkingsverbanden leiden tot nieuwe inzichten. Onlangs is Fontys ICT begonnen met een pilot om dit structureler te organiseren. “ICT-medewerkers van bedrijven kunnen nu één dag per week terug naar de schoolbanken. Zo zien ze hoe we hier snel inspelen op actuele vraagstukken. Voor onze studenten is het weer relevant om te horen over het reilen en zeilen in de praktijk.”

Onder de indruk

Dijsselbloem bezocht voorafgaand aan Fontys ICT De STAP in Tongelre, waar Fontys-studenten van verschillende instituten bijdragen aan het oplossen van gezondheidsvraagstukken in de wijk. Dijsselbloem was onder de indruk van wat hij zag en hoorde tijdens de twee bezoeken. “Het is duidelijk dat Fontys in de haarvaten van de samenleving zit. Mooi om te zien dat professionals en studenten samen onderzoek verrichten en kennis opdoen en delen. Niet alleen op de eigen campus, maar ook in ziekenhuizen, werkplaatsen en op allerlei andere plekken in de stad. Dicht bij de mensen om wie het gaat. Daar hebben we allemaal baat bij.”

Bron: BRON, Fontys

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Smartphonebeleid vo-scholen op orde, praktijk loopt achter
DUO verwijdert enquête na datalek