Home Thema's Leven lang ontwikkelen De digitale campus als dé plek voor een leven lang ontwikkelen
Leven lang ontwikkelen

De digitale campus als dé plek voor een leven lang ontwikkelen

Sponsored

Werkzaamheden veranderen continu en vragen steeds weer om nieuwe kennis en andere vaardigheden. In álle sectoren. De moderne student verwacht onderwijs te kunnen volgen dat flexibel, persoonlijk én circulair is. Met de Digitale campus maak je als onderwijsinstelling werk van leven lang ontwikkelen in de praktijk.

Met een leven lang ontwikkelen zorgt het onderwijs er samen met het bedrijfsleven voor dat studenten (en werknemers) altijd fit-for-the-job zijn. Dat zij altijd over de juiste kennis, vaardigheden en adaptieve mindset beschikken. Zodat zij zich continu aan kunnen passen binnen een constant veranderend onderwijs- en werkveld.

De student centraal in het onderwijs

Met flexibel, persoonlijk en circulair leren wordt de student centraal gezet. Een leven lang ontwikkelen faciliteren betekent dat niet het curriculum, maar juist de behoeften van de student centraal komen te staan binnen de onderwijsorganisatie. Zijn of haar ambities en toekomstplannen. Zijn of haar persoonlijke leerroute. Dit alles binnen een moderne onderwijswereld die kan worden samengevat in drie kernwoorden: flexibel, persoonlijk en circulair.

Flexibel in de zin dat de student zélf zijn of haar leertempo en leerroute bepaalt. Op een wijze die is afgestemd op zijn of haar persoonlijke voorkeuren. Digitaal of offline, theoretisch of juist meer in de praktijk. En circulair door een duurzame band met de student op te bouwen. Met als doel het aangaan van een lange termijn relatie tussen onderwijs (instelling) en de student.

Ontdek de Digitale campus

Voor persoonlijk, flexibel en circulair leren is een IT-landschap vereist dat net zo flexibel en schaalbaar is als de leerbehoefte van studenten en oud-studenten. Om ervoor te zorgen dat een onderwijsinstelling steeds alle cruciale bouwstenen voor een leven lang ontwikkelen van de student helder in het vizier hebt en houdt, heeft Breens Network één overzichtelijk model ontwikkeld dat dit allemaal in kaart brengt: de digitale campus.

Toelichting transformatiemodel Digitale campus

In de whitepaper Digitale Campus voor een Leven Lang Ontwikkelen bespreken experts de noodzakelijke bouwstenen van de digitale campus en geven zij advies over de te zetten stappen met betrekking tot de digitale transformatie aan de hand van een krachtig transformatiemodel.

Zelf aan de slag met mijndigicampus

Benieuwd hoe je als onderwijsinstelling de Digitale campus concreet vormgeeft en implementeert? En zicht houdt op deze digitale transformatie? Mijndigicampus is een totaaloplossing voor een onderwijsinstelling en dé manier om een leven lang ontwikkelen concreet te maken. Allereerst door het gezamenlijk ontwikkelen van een visie op een leven lang ontwikkelen. En vervolgens door deze visie samen met de onderwijsconsultants van Breens Network ten uitvoer te brengen.

Meer weten? Ga naar Breens Network – Digitale campus.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!
Met GPT-NL krijgt Nederland eigen open taalmodel