Home Thema's Leven lang ontwikkelen Mbo-scholen zitten met vragen over STAP-regeling
Leven lang ontwikkelen

Mbo-scholen zitten met vragen over STAP-regeling

Nieuws

Op 1 maart gaat de STAP-regeling (STimulering ArbeidsmarktPositie) van start, waarbij iedere Nederlander in aanmerking komt voor een subsidie van maximaal 1.000 euro voor bijscholing. Veel mbo-scholen reageren nog afwachtend. Ten eerste omdat opleiders aan allerlei ingewikkelde eisen moeten voldoen en ten tweede omdat het de vraag is of kortlopende cursussen voor mbo-scholen wel zo interessant zijn.

Zeven mbo-scholen hebben er wel vertrouwen in en hebben anticiperend op de STAP-regeling de website www.mbo.nl in het leven geroepen. De regionale mbo-instellingen ROC Friese Poort, Onderwijsgroep Noordwest-Holland, Deltion College, ROC van Amsterdam en Flevoland, ROC Midden-Nederland, Gilde Opleidingen en Curio werken op dit platform samen met de private opleiders van NCOI Groep. Het samenwerkingsverband richt zich op het stimuleren van leven lang ontwikkelen binnen regio’s en het wegnemen van mogelijke drempels daarbij. Daarbij wil www.mbo.nl één toegankelijk loket zijn voor alle opleidingsvragen.

Een mogelijk interessante ontwikkeling voor mbo-scholen is dat het kabinet de STAP-regeling die nu nog alleen openstaat voor kortlopende cursussen in de toekomst mogelijk ook wil openstellen voor meerjarige opleidingen.

Ook aan het andere bezwaar van veel mbo-scholen – te ingewikkelde eisen – wordt waarschijnlijk iets gedaan. Ook de ICT-waakhond stelde namelijk een kritisch rapport op over het aanvraagproces. Het ministerie van Sociale Zaken wil daarom via een monitor onderzoeken of de STAP-regeling wel toegankelijk genoeg is.

Via de site ‘STAP voor opleiders’ is alle informatie over de STAP-regeling te vinden.

Bron: MBO•today

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Zo weet je zeker, dat je veilig mailt (volgens de AVG)
Kabinet pakt regie op digitalisering
Toekomstperspectief op digitaal toetsen en beoordelen