Home Thema's Leven lang ontwikkelen Mbo-studenten naar BouwAcademie Amsterdam voor opleiding én loopbaan
Leven lang ontwikkelen

Mbo-studenten naar BouwAcademie Amsterdam voor opleiding én loopbaan

Nieuws

Amsterdam heeft sinds kort een echte bouwacademie, de BouwAcademie Amsterdam in Diemen. Het wordt momenteel omgetoverd tot een modern opleidingscentrum. Op de BAA kunnen mbo-studenten terecht voor een opleiding én loopbaan in de bouw of renovatie. De BAA is nodig omdat Amsterdam tienduizenden huizen moet bouwen en omdat de bestaande bouw moet worden verduurzaamd. Dit vraagt om goede opgeleide vakmensen.

De BAA is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam, Bouwmensen Amsterdam en Bouwend Nederland regio Amsterdam.

Op locatie leren

Studenten leren het vak het beste op bouwprojecten in de stad. Woningcorporatie de Alliantie biedt de komende vijf jaar woningen aan die gerenoveerd en verduurzaamd worden door studenten van de BAA. Onder begeleiding van ervaren professionals voeren mbo-studenten alle werkzaamheden uit die bij de renovatie en verduurzaming van deze woningen nodig zijn.

Voor wie

Iedereen met technisch, commercieel of creatief talent kan in de bouwsector opgeleid worden. Daarbij maakt het niet uit of je nu net van school komt, al in de bouw werkt of je wilt laten omscholen. Ook als je uit het buitenland komt en daar een vooropleiding hebt gevolgd, ben je welkom bij de BAA.

Ambitie BAA

De BAA heeft als ambitie dat Amsterdam haar stad op duurzame en innovatieve wijze bouwt en renoveert met goed opgeleid personeel. Om deze ambitie te realiseren zet de BAA in op:

  • Het bieden van goed onderwijs op diverse niveaus, van mbo (niveau 1, 2, 3 en 4), associate degree (niveau 5), hbo (niveau 6) tot wo (niveau 7).
  • De werkplaats in Diemen wordt verbouwd tot een aantrekkelijke werk-/leer-/-innoveeromgeving en is daarmee tevens een fysieke showroom waar innovaties op een vernieuwende manier worden getoond aan (klanten van) partners.
  • De instroom van allerlei doelgroepen wordt bevorderd, onder meer door een helder digitaal loket waar alle doelgroepen makkelijk hun weg kunnen vinden om een opleidingsaanbod op maat te krijgen.
  • De samenwerking met de aangesloten bedrijven wordt verstevigd; op korte termijn wordt een leermeesters-kerngroep opgericht die ondersteunt bij het professionaliseren van de leermeesters en wordt een innovatienetwerk opgezet.
  • De BAA zorgt voor samenhang en clustering van initiatieven op het gebied van bouw/renovatie en verduurzaming van de bebouwde omgeving in de Metropoolregio Amsterdam.

Bronnen: BAA, Gemeente Amsterdam, Nationale Onderwijsgids

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!