Home Thema's Leven lang ontwikkelen Move to Match maakt breed aanbod voor leven lang ontwikkelen beschikbaar
Leven lang ontwikkelen

Move to Match maakt breed aanbod voor leven lang ontwikkelen beschikbaar

Nieuws

Een leven lang ontwikkelen is steeds harder nodig vanwege maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie en digitalisering. Iedereen in de regio’s Arnhem en Nijmegen kan daarom binnenkort gebruikmaken van een breed scholingsaanbod. Rijn IJssel en ROC Nijmegen hebben hun krachten gebundeld in Move to Match. Het wordt dé plek voor werknemers, werkzoekenden en werklozen om een geschikte (mbo-) opleiding te vinden.

Doordat beide ROC’s hun kennis en opleidingen samenvoegen ontstaat een groot potentieel aan opleidingsmogelijkheden voor volwassenen die zich willen of moeten blijven ontwikkelen. Van bouw tot horeca en van techniek tot dienstverlening.

Move to Match heeft verschillende doelgroepen. Zo speelt het in op de toenemende vraag van het bedrijfsleven dat personeel wil scholen, bijscholen en herscholen. Maar ook gemeenten, werkbedrijven en het UWV kunnen bij Move to Match terecht.

Peter van Mulkom, bestuursvoorzitter van ROC Nijmegen, legt uit waarom zijn instelling deelneemt aan het initiatief: “Wij voelen ons verantwoordelijk voor de opgave van de arbeidsmarkt.” Karina Visscher van het college van bestuur van Rijn IJssel, vult aan: “De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Het belang van omscholen, bijscholen én herscholen neemt alsmaar toe.”

Bronnen: ROC Nijmegen, Rijn IJssel en MBO•today.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Met cyberrisicopool als mbo samen risico dragen
Lessen uit ransomware-aanval op British Library