Home Thema's Onderwijsinnovatie 27 regionale voorlopers aan de slag met lerarentekort
Onderwijsinnovatie

27 regionale voorlopers aan de slag met lerarentekort

Nieuws

Om het lerarentekort aan te pakken gaan 27 voorlopers van de onderwijsregio’s aan de slag met de lerende aanpak. Dat meldt de website Aanpak Lerarentekort, een samenwerking van het ministerie van OCW, Arbeidsmarktplatform PO en VOION. De 27 voorlopers doen dit door te leren voor Nederland (landelijk), te leren van elkaar (provinciaal/lokaal) en met elkaar binnen de regio.

De 27 onderwijsregio’s zijn verdeeld over Noord-Nederland (4), Oost-Nederland (3), Midden-Nederland (3), West-Nederland (10) en Zuid-Nederland (3), aangevuld me 4 landelijke initiatieven. Tot de aanpak is op 6 juli besloten tijdens bestuurlijk overleg van het ministerie van OCW en Algemene Vereniging Schoolleiders, Platform VVVO, MBO Raad, VO-raad, PO-Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland, AOb, CNV en FvOv.

Aanpak

De aanpak houdt in dat in de 27 onderwijsregio’s schoolbesturen samen met hun scholen, lerarenopleidingen, vakbonden en beroepsgroep en betrokken organisaties als gemeenten de verantwoordelijkheid nemen om de tekorten op de onderwijsarbeidsmarkt terug te dringen. Dit doen zij vanuit gelijkwaardig partnerschap en met betrokkenheid van leraren. Door samen te werken in de regio bij het werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren kunnen ze met elkaar beter inspelen op de personeelstekorten. De voorlopers delen hun ervaringen met de onderwijsregio’s zodat de regio’s in oprichting hiervan kunnen leren.

Doel is om zo snel mogelijk te komen tot een landelijk dekkend netwerk van onderwijsregio’s, die actief bezig zijn om de personeelstekorten in het onderwijs terug te dringen.

Bron: Aanpak Lerarentekort

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Smartphonebeleid vo-scholen op orde, praktijk loopt achter
DUO verwijdert enquête na datalek