Home Thema's Onderwijsinnovatie 80 miljoen uit Nationaal Groeifonds voor AI-innovatie in onderwijs
Onderwijsinnovatie

80 miljoen uit Nationaal Groeifonds voor AI-innovatie in onderwijs

Nationaal Groeifonds
Nieuws

Het kabinet geeft vanuit het Nationaal Groeifonds 80 miljoen euro om een Nationaal Onderwijslab op te zetten. In dit lab gaan Nederlandse wetenschappers, scholen en ondernemers de komende tien jaar samen werken aan kennis, data en innovatieve producten op het gebied van kunstmatige intelligentie in het onderwijs.

Goede digitale leer- en hulpmiddelen en ICT vormen volgens het Rijk een belangrijke voorwaarde om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Nationale investeringen in AI en digitale innovatie blijven echter op dit punt internationaal gezien nog achter. Er bestaat bovendien nog geen goed ontwikkelde publieke onderzoeksinfrastructuur in Nederland waarvan scholen gebruik kunnen maken.

In het Nationaal Onderwijslab gaan partijen vanaf 2022 aan de slag om AI-innovaties te ontwikkelen die bijdragen aan bijvoorbeeld onderwijs op maat, leesvaardigheid en digitale kennis van scholieren.

Over het Nationaal Groeifonds

Dit voorjaar liet het Rijk weten 646 miljoen euro te investeren en 3,5 miljard euro te reserveren voor tien projecten die moeten zorgen voor meer economische groei in Nederland.

Bronnen: Rijksoverheid en Nationale onderwijsgids.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
LLO Katalysator wil mismatch op de arbeidsmarkt oplossen