Home Thema's Onderwijsinnovatie Wellant College duurzaamste MBO van Nederland
Onderwijsinnovatie

Wellant College duurzaamste MBO van Nederland

Duurzaamste MBO
Nieuws

Wellant College heeft de SustainaBul MBO gewonnen, de verkiezing voor de duurzaamste MBO-school van Nederland. De SustainaBul MBO wordt georganiseerd door de Coöperatie Leren voor Morgen en is gebaseerd op de SustainaBul in het hoger onderwijs, die wordt georganiseerd door Studenten voor Morgen en die sinds 2012 wordt uitgereikt. Het is een positieve wedstrijd waar onderwijsinstellingen naar elkaar kijken en elkaar van feedback voorzien om steeds beter te worden in het integreren van duurzaamheid ben hen op school.

De SustainaBul MBO werd voor de tweede keer uitgereikt. De uitreiking vond plaats aan het eind van het symposium ‘Duurzaam Denken en Doen’, een samenwerking van MBO voor Morgen met Wellantcollege.

Deelnemende scholen konden maximaal 300 punten behalen, verdeeld over Onderwijs, Praktijk, Bedrijfsvoering en Integrale Benadering. Het winnende Wellant College scoorde 240 punten, de runner-up en winnaar van de eerste editie Koning Willem I College scoorde 218 punten en de nummer drie, het ROC van Flevoland, 215 punten. De top vijf werd gecompleteerd door het Friesland College op een vierde plaats en het Alfa College op een vijfde plaats. Alle vijf scholen zijn bezig met de implementatie van de Whole School Approach, een integrale aanpak voor duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Annemarie Moons, bestuursvoorzitter van winnaar Wellantcollege, lichtte de aanpak van Wellantcollege toe: “In het onderwijs proberen wij onze studenten bewust keuzes te laten maken, dus na te laten denken over duurzaamheid en dat mee te laten wegen in hun keuzes. Dat doen we niet alleen bij onze studenten maar ook bij onze medewerkers. Kortom, we proberen duurzaamheid te vlechten in het dagelijks leven en dus ook in het onderwijs.”

Aan de tweede editie deden negentien scholen mee. De overige deelnemers waren: Citaverde College, Nordwin College, Scalda, Mediacollege Amsterdam, ROC Friese Poort, CURIO, ROC Top, Helicon, Albeda, Zone College, Terra, Herman Brood Academie, Noorderpoort en Nova College. Terra kreeg de publieksprijs voor de beste good practice van 2020. Daarbij gaat het om good practices die zo kunnen worden geïmplementeerd bij andere MBO’s. De good practice van Terra betrof de Voedsel Jongerenraad van de opleiding Food, Life & Innovation. De tweede prijs ging naar het Alfa College en de derde prijs naar het Mediacollege Amsterdam.

Lees de oorspronkelijke artikelen over de uitreiking van de tweede SustainaBul MBO op Leren voor Morgen en MBO Today.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schaduw-ict, de IBP-uitdaging van ChatGPT
Stappenplan voor smartphonebeleid op school
Hoe betrek je als school ouders bij mediawijsheid?