Home Thema's Onderwijsinnovatie Genomineerden beste ICT-project in het onderwijs
Onderwijsinnovatie

Genomineerden beste ICT-project in het onderwijs

Webinar 'Inspiratie & innovatie op het MBO'
Nieuws

Computable heeft de tien nominaties bekendgemaakt voor de categorie Onderwijsproject van de Computable Awards. Stemmen kan tot en met 11 september 2022. De uitslag wordt bekend gemaakt op 5 oktober, wanneer voor de zeventiende keer de Computable Awards worden uitgereikt.

De tien genomineerden zijn:

App Noot Muis – Een Wikiwijs-omgeving voor taal en digitale geletterdheid met lesideeën voor groep 1 tot en met 8. Een project van: acht schoolbesturen, bibliotheken, educatieve uitgeverijen, SLO, Kennisnet en wetenschappers.

Data Science Academy – Eigen academie waar de volgende generatie datawetenschappers wordt opgeleid. Ruim 100 studenten hebben zich inmiddels voor de opleiding aangemeld. Een project van: Hyarchis.

Digital Days Veenendaal – Evenement waarbij ruim 400 toekomstige ict-talenten van het vo, mbo en hbo samen komen om kennis te maken met actuele technologieën op ict-gebied. Een project van: Regio FoodValley, it-ondernemingen, Gemeente Veenendaal en onderwijsinstellingen uit Midden-Nederland.

Digitale Academie Noord-Nederland – Online platform waar alle opleidingen voor digitale vaardigheden die in Noord-Nederland worden aangeboden een plek kunnen krijgen. Een project van: IT Academy, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, Biblionet Groningen, Alledaags en Sigbar.

Digitale technologie brengt Amsterdam in kaart – Lidar-scanner creëert met behulp van laserpulsen realtime een driedimensionaal beeld van de gebouwde omgeving en help de gemeente bij besluitvorming. Een project van: Hogeschool van Amsterdam, Fietskoerier en Sonarski.

LOTkeuzehulp – Praktische tool voor leerlingen die vastlopen en hun begeleiders. Biedt een overzicht van apps en websites die kunnen helpen bij verschillende behoeften voor ondersteuning. Een project van: Heliomare.

Nationale TekkieWorden Week – Gratis toegankelijke, ict-proeflessen en oriëntatieworkshops om scholieren, studenten en omscholers enthousiast te maken voor een baan in de ict. Een project van: TekkieWorden.nl; inmiddels Techgrounds.

Niet stapelen maar vervangen – Een rijkere leeromgeving en een rijker onderwijsaanbod creëren buiten de traditionele omgeving in Den Bosch. Een project van: Stichting Schoolbesturen Primair Onderwijs ’s-Hertogenbosch en Oberon.

Power App – App die de aanvraag van Europees subsidieprogramma voor studie in het buitenland eenvoudiger maakt. Minder rompslomp meer gebruikersgemak. Een project van: ROC van Amsterdam-Flevoland en Wortell.

Quantum Applicatie Lab – Publiek-private samenwerking voor het verkennen en toepasbaar maken van quantumcomputers voor gebruik in verschillende sectoren. Een project van: Universiteit van Amsterdam, Centrum Wiskunde & Informatica, TNO, Surf, TU Delft, Netherlands eScience Center en IBM Quantum.

Stemmen

Stemmen kan tot en met 11 september 2022. Je kunt maar eenmaal per categorie een stem uitbrengen. De publieksstem telt voor 50% mee in de einduitslag, de professionele vakjury bepaalt de resterende 50%. Het juryteam van de Computable Awards 2022 bestaat uit Artie Debidien, Stijn Grove, Bart van der Mark, Ruud Mulder en Fred Streefland. De voordrachten zijn getoetst op complexiteit en risico’s, toegevoegde waarde, originaliteit en innovatieve kracht en de rol van de leverancier.

SAMBuddy winnaar 2021

In 2021 ging de Computable Award in de categorie Onderwijsproject naar de SAMbuddy. De SAMbuddy is een zachte vertelknuffel met een computer erin, waar kinderen door knoppen te bedienen mee kunnen praten. De sociale robot is ontwikkeld door de onderzoeksgroep Mediapsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, het Social Robotics-programma van Hogeschool Utrecht en een aantal maatschappelijke bedrijven.

Bron: Computable

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Stijging ransomware aanvallen in het onderwijs
Zakkie alternatief voor mobieltjesverbod in onderwijs
Gelijke kansen in het onderwijs voor 3000 leerlingen met sociale robots