Home Thema's Onderwijsinnovatie Graafschap College biedt ook in schooljaar 2022-2023 oriëntatiejaar aan
Onderwijsinnovatie

Graafschap College biedt ook in schooljaar 2022-2023 oriëntatiejaar aan

Achtergrond

Het Graafschap College is ook in het schooljaar 2022-2023 YouLab. Dat betekent dat ook het komend schooljaar jongeren van 16 tot en met 23 jaar met een vmbo-diploma die twijfelen over hun studiekeuze terechtkunnen bij het Graafschap College voor een oriëntatiejaar. Het afgelopen jaar volgden circa 30 jongeren het YouLab.

Bij het YouLab speelt persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol. Tijdens het YouLab oriënteren jongeren zich een jaar lang op toekomst en studiekeuze. Dat gaat onder andere via gastlessen, bedrijfsbezoeken, korte stages, workshops en trainingen. Het YouLab staat open voor:

  • Jongeren met een vmbo-diploma.
  • Jongeren die een deel van havo of vwo hebben afgerond.
  • Uitvallers uit een mbo-studie.

Deelnemers worden tijdens het YouLab formeel ingeschreven voor de opleiding ‘Medewerker facilitaire dienstverlening’, zodat de opleiding via de normale bekostiging kan verlopen. Ze kunnen aan het eind van het YouLab een niveau 2-diploma behalen.

Het Graafschap College heeft een informatief filmpje gemaakt over het YouLab, waarin onder meer Evelien, docent/trainer en projectleider YouLab, en verschillende studenten aan het woord komen.

Het Graafschap College is niet de enige school die experimenteert met een oriëntatiejaar. Zo werkt ROC TOP met het M-Jaar en het Koning Willem I College met het Toekomstjaar. Het ministerie van OCW onderzoekt of de wet gewijzigd moet worden om mbo-scholen in de gelegenheid te stellen een tussenjaar aan te bieden.

Bron: MBO•today.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Stijging ransomware aanvallen in het onderwijs
Zakkie alternatief voor mobieltjesverbod in onderwijs
Gelijke kansen in het onderwijs voor 3000 leerlingen met sociale robots