Home Thema's Onderwijsinnovatie Juni is maand van AI in het onderwijs
Onderwijsinnovatie

Juni is maand van AI in het onderwijs

Juni is maand van AI in het onderwijs
Nieuws

In juni wordt voor de vierde maal de maand van AI in het onderwijs georganiseerd. Het is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), Npuls, NOLAI, SURF en de special interest group AI in Education (SIG AED).

Maand van AI in het onderwijs

Het initiatief ‘De Maand van AI in Onderwijs’ (MVAI) verbindt alle onderwijssectoren (van po tot en met wo) met bedrijven en wetenschappers, via diverse bijeenkomsten door heel Nederland. Dit gebeurt onder meer via een hackathon, workshops en webinars, symposia, conferenties en congressen, best practices en inspiratieavonden, kenniscafés en een collegetour.

Wrap-up sluit Maand van AI in het onderwijs af

Naast de fysieke activiteiten zijn er online ook podcasts, artikelen en blogs te lezen en te beluisteren. Aan het eind van de maand houdt de organisatie een wrap-up op donderdag 27 juni in Utrecht. Daarin wordt gezamenlijk teruggeblikt op alle ervaringen en inzichten die zijn opgedaan tijdens de Maand van AI in het onderwijs.

Doel van Maand van AI in het onderwijs

Doel van het initiatief is om professionals uit alle hoeken van het onderwijsveld samen te brengen en de toekomst van het onderwijs samen vorm te geven. Dit is nodig omdat intelligente technologieën zoals AI de potentie hebben om allerlei sectoren op grote schaal te veranderen. Zo ook het onderwijs. Dat vraagt om bewustzijn, kennis en samenwerking bij betrokkenen: wat zijn de mogelijkheden, de risico’s en de uitdagingen bij het ontwikkelen en toepassen van AI?

Bekijk hier het programma van de Maand van AI in het onderwijs. De pagina wordt voortdurend bijgewerkt.

Bron: NL AIC.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics