Home Thema's Onderwijsinnovatie Koning Willem I College voor derde keer meest duurzame mbo-school
Onderwijsinnovatie

Koning Willem I College voor derde keer meest duurzame mbo-school

Nieuws

Het Koning Willem I College (Den Bosch, Oss, Veghel) is voor de derde keer in vier jaar en voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de meest duurzame mbo-school van Nederland. Aan de verkiezing deden veertien scholen mee, drie minder dan in 2021.

Het Koning Willem I College ontving op 9 december de SustainaBul. Het Albeda College uit Rotterdam behaalde de tweede plaats en Yuverta – tweede in 2021 – de derde plaats. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse symposium ‘Duurzaam Denken & Doen’ over duurzaamheid in het mbo. Het Koning Willem I College behaalde 259 van de maximaal 300 punten, 20 minder dan in 2021. De nummer twee haalde dit jaar 252 punten, de nummer drie 246.

Leren voor duurzame ontwikkeling

De SustainaBul MBO is een initiatief van de coöperatie Leren voor Morgen. Deelnemende scholen worden beoordeeld op de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Coöperatie Leren voor Morgen bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Als netwerk zetten zij zich in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional. Het doel van Leren voor Morgen is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren.

Verankeren duurzaamheid in het onderwijs

Dominique Majoor, lid College van Bestuur van het Koning Willem I College is trots op de derde eerste plaats in vier jaar: “We blijven onszelf uitdagen om stappen te zetten op het gebied van duurzame vernieuwingen. Samen met onze studenten, medewerkers en partners in de regio. Het gaat niet alleen om het verduurzamen van gebouwen, maar ook om het verankeren van duurzaamheid in het onderwijs. We leren onze studenten dat er maar één toekomst is, en die is duurzaam. Het wederom behalen van de eerste plek is een goede motivatie om zo door te gaan.”

Bron: DTV Nieuws

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics