Home Thema's Onderwijsinnovatie Leermiddelenplatform MBOwebshop.nl zet duurzame koers zelfstandig voort
Onderwijsinnovatie

Leermiddelenplatform MBOwebshop.nl zet duurzame koers zelfstandig voort

Nieuws

Jeroen Borgsteede, Henk Voermans en Pascal Timmermans – het management sinds oprichting van Leermiddelen Webshop B.V met als bekend label MBOwebshop.nl – hebben samen met investeerder Lexar Partners de aandelen Leermiddelen Webshop overgenomen van Breens Network. Hiermee zetten zij een volgende stap in de ontwikkeling van Leermiddelen Webshop en spreken zij het volle vertrouwen uit naar een mooie toekomst.

In co-creatie met inmiddels 22 aangesloten mbo-instellingen (>200.000 studenten), educatieve uitgeverijen en leveranciers wordt gewerkt aan continue verbetering en digitalisering van onderwijsondersteunende processen. Met als doel studeren toegankelijk en betaalbaar te houden.

Dit jaar ontstond de mogelijkheid om de aandelen van Breens Network over te nemen. Voor het management was dit de kans om hun visie op het verder verbeteren van de leermiddelenketen zelfstandig sneller en flexibeler waar te maken.

Jeroen Borgsteede, voorheen behorende tot de groepsdirectie van Breens Network vertelt: “Ik ben enorm trots op deze stap, de positieve energie en gedrevenheid van ons team krijgt nu nog meer ruimte om te excelleren en een grote toegevoegde waarde te leveren aan de leermiddelenvraagstukken bij onze klanten. Met de steun van Lexar Partners kunnen we versneld onze vele ideeën vormgeven. In het mbo zien wij nog allerlei kansen en kijken wij met interesse naar aangrenzende markten”.

Henk, met een achtergrond als mbo-docent, informatiemanager van een groot ROC tot innovatiemanager vult aan: “Met de flexibilisering van het onderwijs wordt het informatielandschap van scholen steeds complexer. Het leermiddelenproces loopt daar integraal doorheen. Dat vraagt om een partner die exact weet hoe een grote onderwijsinstelling werkt en samen met hen verdere digitalisering vorm kan geven”.

Tenslotte vult Pascal, expert digitale transformatie en innovatie, aan “In de kern zijn we een IT-bedrijf met focus op digitalisering en zijn daardoor enorm wendbaar en combineren dit met een betrouwbare en stabiele dienstverlening. Voor scholen maken we het leermiddelenproces aan de voorkant zo simpel mogelijk en handelen wij alle complexiteit aan de achterkant van bestellingen af, logistiek, informatie technologie, communicatie en vele betaalstromen. Het resultaat? Een vlekkeloze start van het schooljaar, studenten die op tijd voorzien zijn van leermiddelen én rust in de klas voor de docent. Dat geeft ons veel voldoening.”.

Na de overdracht zal Leermiddelen Webshop op diverse vlakken nauw samen blijven werken met Breens Network. Zij delen immers de focus op het onderwijs als doelgroep en acteren gezamenlijk bij verschillende onderwijsinstellingen.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Stijging ransomware aanvallen in het onderwijs
Zakkie alternatief voor mobieltjesverbod in onderwijs
Gelijke kansen in het onderwijs voor 3000 leerlingen met sociale robots