Home Thema's Onderwijsinnovatie Minister Wiersma wil scholen meer tijd geven om NPO-gelden te besteden
Onderwijsinnovatie

Minister Wiersma wil scholen meer tijd geven om NPO-gelden te besteden

Nieuws

Minister Dennis Wiersma staat positief tegenover een verlenging van de huidige periode van twee jaar waarin scholen de miljarden uit het Nationaal Programma Onderwijs mogen uitgeven om de onderwijsachterstanden weg te werken. Dat zei hij op dinsdag 8 februari tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Wiersma liet weten dat hij binnen twee weken erop terugkomt en dan ook gaat kijken of het een verlenging van een of twee jaar wordt. Ook zal hij kijken of er een koppeling gemaakt kan worden met de verschillende onderwijsambities uit het regeerakkoord. Momenteel is het nog zo dat de gelden uit het Nationaal Programma Onderwijs binnen twee jaar moeten worden besteed.

Tijdens het vragenuurtje toonde Tweede Kamerlid René Peters zich tevreden over de toezegging. Wel wilde hij weten of zijn beeld klopte over de huidige besteding van de NPO-gelden, dat de middelen of op de plank liggen omdat er geen personeel is te krijgen om het uit te voeren of dat het wordt uitgegeven aan commerciële bureaus. Wiersma erkende dat het geld soms op de plank blijft liggen bij scholen ondanks de aanwezigheid van goede plannen. Daarnaast zijn er volgens Wiersma scholen die meer bezig zijn met het organiseren van onderwijs dan met het uitvoeren van goede plannen. Scholen komen bij dat organiseren soms achterstanden tegen en zetten ook daar het geld voor in. Wiersma is een en ander aan het inventariseren en wil binnen twee weken met antwoorden komen. Daarbij zal hij ook het punt van de commerciële bureaus meenemen.

Kijk naar het Vragenuurtje van 8 februari 2022.

Bron: Onderwijsland

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!