Home Thema's 8. Onderwijsinnovatie Thuisshow over Kennis en Innovatie op Ontwikkeling Telt Festival
8. Onderwijsinnovatie

Thuisshow over Kennis en Innovatie op Ontwikkeling Telt Festival

Nieuws

Op 20, 21 en 22 april organiseren Rijksoverheid en SER het Ontwikkeling Telt Festival. Elke dag start om 11 uur met een live studioshow van een uur. Thema van de thuisshow op de derde dag is Kennis en Innovatie.

Tijdens deze thuisshow gaat minister Ingrid van Engelshoven in gesprek met innovators en onderzoekers uit het veld. Zo spreekt ze met pionier Marieke Gervers van stichting sQuare over welke blinde vlekken er zijn binnen het beroepsonderwijs en waarom het optuigen van een Leven Lang Ontwikkelen ecosysteem nooit mogelijk is als deze blinde vlekken worden genegeerd.

Van Engelshoven gaat ook in gesprek met een vooraanstaande onderzoeker om met behulp van onderzoek actuele ontwikkelingen aan te duiden. Daarbij wordt ingezoomd op zorgwekkende of juist bemoedigende trends en wordt besproken waar kansen liggen voor innovatie op het gebied van laaggeletterdheid en LLO.

Tot slot vertelt een boegbeeld uit het veld wat hem of haar inspireert om zich in te zetten voor positieve systeemverandering en kansengelijkheid. Met aandacht voor de mogelijkheden die er zijn om een leven lang ontwikkelen en zelfstandig meedoen in de maatschappij tot de standaard te maken voor iedereen.

Over het Ontwikkeling Telt Festival

Het Ontwikkeling Telt Festival is een vervolg op de eerdere congressen van Tel mee met Taal en Leven Lang Ontwikkelen. Tijdens het festival gaan deelnemers met elkaar in gesprek over wat we kunnen doen, om ervoor te zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij, en zich een leven lang blijft ontwikkelen.

Elke dag begint met een liveshow met elke dag een ander thema. Op 20 april is dat ‘De mens centraal’, op 21 april ‘Samenwerken’ en op 22 april ‘Kennis en innovatie’.  Na de liveshow van 11 tot 12 zijn er ’s middags tot 16 uur digitale workshops, lezingen en interactieve sessies, georganiseerd door de sector zelf. Over digitale vaardigheden, volwasseneducatie, basis- en gezondheidsvaardigheden, preventie en gezinsaanpak, eigen regie en nog veel meer.

Klik hier voor informatie over het Ontwikkeling Telt Festival. Klik hier voor informatie over de thuisshow Kennis en innovatie van 22 april.

Delen:
Trending topics
Aanpassen aan het nieuwe onderwijslandschap: hoe doe je dat?
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl