Home Thema's Onderwijsinnovatie Relaxt en met vakantiegevoel voor de klas
Onderwijsinnovatie

Relaxt en met vakantiegevoel voor de klas

Achtergrond

Hoe kun je er als docent voor zorgen dat je als binnenkort weer voor de klas staat relaxt blijft en het vakantiegevoel een beetje vasthoudt? Juf Maike geeft in een blog op haar website een aantal nuttige tips.

  • Plannen, plannen, plannen

Plan de taken uit de jaarplanner voor het hele jaar in je eigen agenda of je eigen planner. Maak geen afspraken als er grote taken gepland staan zoals rapporten. Het scheelt al heel veel.

  • Braindump van je lokaal

Zet een timer op 5 of 10 minuten en loop rond in je lokaal. Schrijf alles op wat je denkt te moeten doen voordat de eerste schoolweek begint. Maak een takenlijst voor de voorbereidingsweek.

  • Prioriteren

Kijk of alles op de takenlijst daadwerkelijk nodig is voor de voorbereidingsweek. Alleen die taken die echt nodig zijn krijgen prioriteit.

  • Takenlijst

Breng een volgorde aan in de takenlijst. Begin met wat het handigste is om eerst te doen.

  • Planning eerste schoolweek

Trek de aanpak voor de voorbereidingsweek ook door wanneer je gaat lesgeven. Maak elke dag een planning voor na schooltijd.

Over Juf Maike

Juf Maike Douglas is blogger, leerkracht en moeder van twee kinderen: een schoolkind en een kleuter. Haar missie is leerkrachten helpen om goed onderwijs te kunnen geven.

Bron: Juf Maike.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Kansrijkere arbeidsmarktposities mbo-studenten door monitoring
Drie lessen van een sectorbrede cybercrisisoefening