Home Thema's Onderwijsinnovatie Speciale website toont klimaatambities TU Delft
Onderwijsgebouw 2.0

Speciale website toont klimaatambities TU Delft

Nieuws

Alle activiteiten op en vanaf de campus TU Delft moeten in 2030 CO2-neutraal, circulair en klimaatadaptief zijn en bijdragen aan de kwaliteit van leven voor haar gebruikers en voor de natuur. De voortgang van deze ambities evenals de pilots en de resultaten ervan zijn te volgen op een speciale website.

Het verduurzamen van de campus TU Delft is een belangrijk onderdeel van het Climate Action Programma, dat de TU Delft op 13 april 2021 lanceerde. Dit Climate Action Programma kwam voort uit de in april 2019 gelanceerde visie van de TU Delft op de noodzaak van ingrijpende klimaatactie.

Het Climate Action Programma bevat plannen voor onderzoek, onderwijs, klimaatactie op de Delftse campus, en samenwerking met politiek en bedrijfsleven. De TU Delft trekt de komende tien jaar in totaal 22 miljoen euro uit om dit programma op zetten en vorm te geven.

Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen werd op 1 januari 2021 aangesteld als coördinator duurzaamheid van de TU Delft. Hij ontwikkelt, samen met alle onderdelen van de TU Delft, voor de campus een duurzaamheidsvisie en -programma, waarin onder andere de eerder gepubliceerde CO2 Roadmap en de plannen voor een nieuwe vorm van CO2-boekhouden een grote rol spelen.

Van den Dobbelsteen gaat samen met alle medewerkers, studenten en partners van de universiteit zich sterk maken om de ambitie te realiseren dat alle activiteiten op en vanaf de campus TU Delft in 2030 CO2-neutraal, circulair en klimaatadaptief zijn en bijdragen aan de kwaliteit van leven voor haar gebruikers en voor de natuur. Concrete acties zijn onder andere het vergroenen van de campus en het ontwikkelen van proeftuinen – living labs – die benut kunnen worden om duurzaamheidsonderzoek en -onderwijs in de praktijk te brengen. Ook zal nadrukkelijk de samenwerking met partners gezocht worden, zowel binnen de campus met faculteiten en diensten, als buiten de campus.

Bronnen: TU Delft en Onderwijsland.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!