Home Thema's Onderwijsinnovatie Top 5 best gelezen artikelen op Breens.nl in 2023
Onderwijsinnovatie

Top 5 best gelezen artikelen op Breens.nl in 2023

Top 5 best gelezen artikelen op Breens.nl in 2023
Achtergrond

Terugblik op 2023: neem een kijkje achter de schermen van Breens.nl en ontdek welke onderwerpen dit jaar het best gelezen zijn. In dit artikel delen we de 5 best gelezen posts op Breens.nl. Een boeiende reis door de meest populaire content, vol inzichten die je niet wilt missen.

Top 5 best gelezen Breens artikelen in 2023

Van knelpunten rond flexibilisering tot de belangrijkste technologische trends in het onderwijs, deze onderwerpen waren dit jaar het meest actueel.

1 Knelpunten rond flexibilisering onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen

Wat zijn de belangrijkste knelpunten rond de thema’s flexibilisering van het onderwijs en een Leven Lang Ontwikkelen? Dat werd besproken tijdens een bijeenkomst van het Netwerk Onderwijslogistiek, een initiatief van MBO Digitaal. Lees het artikel hier en ontdek de zes knelpunten.

2 De invloed van digitalisering op de fysieke en mentale gezondheid van jongeren

Wat is er bekend over de invloed van digitalisering – en met name sociale media en games – op de fysieke en mentale gezondheid van jongeren? Lees het artikel hier en vindt de antwoorden in het essay ‘#GeenPaniek; Gezondheid, jongeren en hun digitale omgeving’ van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS).

3 Ontwikkeling van de digitale leeromgeving

In het SURF-rapport ‘Herijking van de visie van de digitale leeromgeving’ zijn 24 aspecten geïnventariseerd die mogelijk impact zullen hebben op de digitale leeromgeving, aangevuld met vier bedreigingen. Lees het artikel hier om te begrijpen waarom opsteller Nico Juist denkt dat de complexiteit van de digitale leeromgeving alleen maar toe zal nemen.

4 Vier technologische trends voor het onderwijs

Welke technologische trends voor het onderwijs maken het mogelijk onderwijsambities zoals flexibiliteit in het onderwijs, meer inclusief onderwijs en leermiddelen op maat waar te maken? Lees het artikel hier om te zien welke vier trends Kennisnet onderscheidt.

5 De risico’s en kansen van AI in onderwijs

Inge Molenaar is expert op het gebied van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs en directeur van het Nationaal Onderzoekslab AI (NOLAI), dat in oktober 2022 van start ging. In een interview met SURF praat ze onder meer over de voorgeschiedenis van NOLAI, de risico’s van AI in het onderwijs en chatGPT. Lees het artikel hier en ontdek welke kansen en risico’s Inge bij AI ziet in het onderwijs.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics